Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. prosinca 2008


PREDAJTE SVOJE ŽIVOTE U ISUSOVE RUKE

"Draga djeco! Trcite, radite, skupljate, a bez blagoslova. Vi ne molite! Danas vas pozivljem da se zaustavite ispred jaslica i meditirate o Isusu kojega vam i danas dajem da vas blagoslovi i pomogne da shvatite da bez njega nemate buducnosti. Zato, djecice, predajte svoje živote u Isusove ruke da vas on vodi i štiti od svakoga zla. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. prosinca 2008.


Na dan Božica slavimo blagdan Isusovog rodenja. Gospa nam je 25. prosinca dala poruku koja je ujedno opomena i poziv. Ona kaže: Draga djeco! Trcite, radite, skupljate, a bez blagoslova. Sve ove rijeci su istinite. Još nas više diraju jer dolaze iz Gospinih usta. Ako pogledamo oko sebe možemo primijetiti kako smo svi tjeskobno zabrinuti za materijalna dobra. Puno radimo a blagoslova nema. Nema ga zato što nam Bog nije na prvom mjestu. Ovih nekoliko dana pred Božic moglo se primijetiti kako su veleprodaje, prodavaonice, frizerski saloni puniji nego ispovjedaonice. Velika se pažnja posvecuje vanjskom izgledu dok se za nutarnju cistocu duše ne borimo baš toliko. Kad bi bili toliko zabrinuti za naše spasenje i duhovni život kao za izvanjske stvari, ovdje na zemlji bi brzo procvjetao raj.

Gospa u poruci nadalje kaže: Vi ne molite! Vecina katolika ujutro prije posla napravi samo znak križa bez neke dublje molitve. Navecer umorni od posla zaspemo vec kod druge Zdravomarije i tako iz dana u dan. Tijelo se umara a duša još više. I onda se pitamo: zašto nema blagoslova? Zašto nas Bog ne cuje? Cuje on nas ali mi ne cujemo njega. Kad god dode nismo kod kuce.

Gospa nas poziva da se zaustavimo ispred jaslica i meditiramo, razmišljamo o Isus kojega nam je donijela da nas on blagoslovi i pomogne da shvatimo kako bez njega nemamo buducnosti. Božic, porodenje Isusovo je blagdan vjecne i bezgranicne Božje ljubavi koja je ušla u našu povijest uzimajuci bezazleni lik djeteta. Dok meditiramo, razmišljamo o Isusovu rodenju moramo imati na umnu kako to nije samo lijepa prica o malom djetetu, pastirima, andelima i kraljevima koji su živjeli u davna vremena. To je blagdan koji govori o neprestanoj povezanosti izmedu Boga i covjeka. To nije dogadaj koji se dogodio nekada davno. To je stvarnost koja bi se trebao dogadati svaki dan u nama. Bog se utjelovljuje i svaki dan postaje Bog s nama. Susrecemo ga u svetoj misi, u sakramentima, u molitvi, u dobrim djelima. Isus se želi neprestano radati u nama svojim ljubljenim sinovima i kcerima a isto tako u zajednici njegovih vjernika, u Crkvi koja je njegovo otajstveno tijelo.

Gospa nam daje rješenje za sve naše strahove, tjeskobe nemire a to je njen sin Isu Krist. Ona kaže: Predajte svoje živote u Isusove ruka da vas on vodi i štiti od svakoga zla. Samo u Isusovim rukama, u njegovom srcu cemo imati pravu zaštitu od svake vrste zla. Budimo svjedoci Radosne vijesti i radujmo se onom iskonskom radošcu na koju nas poziva sv. Pavao:«Braco! Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: Radujte se!» (Fil 4,4). Ne budimo kao kopaci zlata koji se muce cijeli život i traže zlato, iskopavaju ga, pronalaze a uvijek ostaju najsiromašniji iako drže zlato u rukama. Neka novorodeni Isus blagoslovi cijeli naš život i sva naša plemenita nastojanja.


Fra Danko Perutina
Medugorje 26.12.2008


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 01/01/2009