Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. prosinca 2007


ISUS KRIST JE KRALJ NAŠIH SRDACA

"Draga djeco! S velikom radošcu vam nosim Kralja mira da vas on blagoslovi svojim blagoslovom. Vi mu se poklonite i dajte vremena Stvoritelju za kojim žudi vaše srce. Ne zaboravite da ste prolaznici na ovoj zemlji i da vam stvari mogu dati male radosti, a preko moga Sina vam je poklonjen život vjecni. Zato sam s vama da vas povedem prema onome za cim žudi vaše srce. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. prosinca 2007.


Na današnji dan, na Božic, Gospa nam u svojoj poruci kaže kako nam s velikom radošcu donosi Kralja mira da nas on blagoslovi svojim blagoslovom. Božic je sigurno jedan od najljepših dana u godini, pa cak i za one koji ga možda doživljavaju na svoj drugaciji nacin. To je najljepši dan u povijesti covjecanstva jer je roden Kralj mira.

Isusov, a i naš životni program sažet je u andeoskoj pjesmi koja je pjevana pri Isusovu rodenju: Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim (Lk 2, 14). Svaki put kad se obracamo u molitvi Bogu, Bog dolazi k nama i ispunja naše srce mirom. Samo ako smo ispunjeni Božjim mirom možemo širiti mir oko sebe. Ljudsko srce postaje nemirno kad se zarazi grijehom ili kad se okrene od Boga. Grijeh kvari covjeka koji je slika Božja i on onda širi nezadovoljstvo oko sebe. Jedini nacin da se covjek obrati, promjeni i vrati izvorno sinovstvo je sakrament ispovijedi kojem su mnogi pristupili ovih dana i pomirili se s Bogom. Svaki put kad Isus dode k nama u naše srce, cini ga lijepim, jer je radi toga i došao na zemlju.

Gospa nas poziva da dadnemo više vremena Stvoritelju za kojim žudi naše srce. Dati više vremena Stvoritelju znaci više moliti. Ako samo malo pojacamo našu dnevnu molitvu raste naše prijateljstvo s Isusom, on ulazi u naš život, blagoslivlja naš dan i sve ono što radimo, rasvjetljuje naš um i grije nam srce.

Na ovoj zemlji mi smo samo prolaznici, hodocasnici. Oni koji su prije došli prije ce i otici. Male ovozemaljske stvari mogu nas ponekad sprijeciti da ne dodemo do veceg dobra. U Isusu su nam otvorena vrata vjecnoga života. Sve ove godine ukazanja Gospa nas u svojoj školi ljubavi uci kako dostici vjecni život i uci nas moliti.

Gospa nam otkriva i pravi smisao Božica koji možemo bolje shvatiti ako promatramo Onu koja je od pocetka bila prisutna u otajstvu Kristova spasenja posjedujuci kreposti kao što su vjera, nada ljubav, poniznost, šutnja i radost. Poniznost je kljuc koji nam pomaže pri otvaranju našeg srca Bogu, kako bi on mogao uci i preobraziti ga. Samo potpunim predanjem Bogu možemo proci put od srca ispunjena lažnim ponosom ili ohološcu do srca ispunjena istinskom poniznošcu i ljubavlju.


Fra Danko Perutina
Medugorje 26.12.2007BackHomeOverviewInfo
Last Modified 01/03/2008