Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. prosinca 2006


ISUS JE VAŠ MIR

"Draga djeco! I danas vam nosim Novorodenog Isusa u narucju. On koji je Kralj neba i zemlje, On je vaš mir. Nitko vam, djecice, ne može dati mir kao On koji je Kralj mira. Zato Mu se poklonite u svojim srcima, izaberite Ga i imat cete radost u Njemu. On ce vas blagosloviti svojim blagoslovom mira. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. prosinca 2006.


Djevica Marija u svojim porukama koje nam je upucivala za Božic govorila je i pozivala nas na mir: „Draga djeco, i danas vam nosim u narucju malog Isusa Kralja mira da vas blagoslovi svojim mirom. Pozivam vas da budete moji nositelji mira u ovom nemirnom svijetu. Nosim vam Isusa Kralja Mira da vam on udijeli svoji mir. Stavite malog Novorodenog Isusa na prvo mjesto u svom životu. Na poseban nacin, djecice, dajem vam blagoslov maloga Isusa. Neka vas On ispuni svojim mirom.“

Božic je najvece ocitovanje Božje ljubavi. „Ocitova se dobrota Boga, našega Spasitelja, i njegova ljubav prema ljudima“ (Tit 3, 4). Ovo je rosa koja je na Božic pala s neba, nježnost koja je kišila odozgo.

Evandelist Luka izvješcuje kako se andelu pridružilo mnoštvo vojske nebeske koja je hvalila Boga: „Slava Bogu na visini i na zemlji mir ljudima koje ljubi“ (Lk 2, 14). Svojom pjesmom andeli izražavaju smisao onoga što se je dogodilo, izjavljuju da rodenje Djeteta ostvaruje Božju slavu i donosi mir ljudima. Mir, prema biblijskom znacenju oznacava cjelinu svih dobara, posebno oproštenje grijeha i dar Duha Božjega. Biblijski izraz za mir vrlo je bliska izrazu „milost“. Mir koji Bog daruje oznacuje mnogo više nego li odsutnost ili odstranjenje ratova i ljudskih sukoba. Oznacuje ponovno uspostavljen, miran i sinovski odnos prema Bogu, to jest, jednom rijeci, spasenje. Opravdani vjerom – kaže Apostol u miru smo s Bogom. U ovom smislu mir se poistovjecuje sa samom Kristovom osobom. „On je, naime, naš jedini mir“ (Ef 2, 14).

Kao prvog dana ukazanja, kad je Djevica Marija prvi put došla i ukazala se na Podbrdu s Djetetom Isusom u narucju tako i danas dolazi donoseci i darujuci nam Isusa. Gospine rijeci i prisutnost nisu bucne niti su neobicne i nesvakidašnje. Njezina prisutnost ovdje s nama i medu nama skrivena je u obicnost ljudske rijeci i jednostavnosti. Bog nam dolazi u obicnosti i jednostavnosti djeteta. Isus ostaje s nama obucen i skriven u jednostavnosti euharistijskog kruha. Upravo iza te jednostavnosti krije se svemoc Božje ljubavi i blizine. Ta velicina i svemoc sposobna je stvarati novi život i preobražavati ljudska srca. Gospine rijeci nisu ništa novo i nepoznato nego podsjecanje na mudrost i istinu Božje rijeci.

Djevica Marija, puna je milosti i puna je Boga. Ona se potpuno ispraznila da bi u Njoj Bog mogao potpuno boraviti. Ona je sva okrenuta Bogu. Zato nam govori: „Poklonite se Mom Sinu u svojim srcima, izaberite Ga, nitko vam ne može dati mir kao On, imat cete radost u Njemu.“ Neka se to dogodi i u našim životima ne samo za ovaj Božic, nego svaki dan.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.12.2006BackHomeOverviewInfo
Last Modified 01/03/2007