Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. prosinca 2005


NOSIM VAM U NARUCJU MALOG ISUSA KRALJA MIRA

"Draga djeco! I danas vam nosim u narucju malog Isusa Kralja mira da vas blagoslovi svojim mirom. Djecice, na poseban nacin danas vas pozivam da budete moji nositelji mira u ovom nemirnom svijetu. Bog ce vas blagosloviti. Djecice, ne zaboravite ja sam vaša majka. Sve vas blagoslivljem posebnim blagoslovom s malim Isusom u mom narucju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. prosinca 2005.


Blažena Djevica Marija u svom narucju i srcu nam i danas donosi i daruje Isusa Kralja Mira. Ona to cini kroz cijelu povijest od kad je Isus zacet u njezinoj utrobi. Sveta Elizabeta je bila prva koja je imala povlasticu susresti Mariju punu milosti, koja nosi i daruje Isusa. Marija želi sve voditi Isusu i donositi Isusa. Ona Isusa ne zadržava za sebe jer zna da je i ona sama Njime obdarena. Marija zna da je Isus Božji dar ne samo njoj nego cijelom covjecanstvu. Smisao života je u darivanju ne samo stvari nego u darivanju života. Zato nas ona poucava: „Draga djeco, vaš život nije vaš nego Božji dar kojim trebate razveseljavati druge.“

Samo je covjek sposoban prepoznati i primiti Boga. Samo je covjek bice koje može prihvatiti mjeru Božje ljubavi i ljubiti na nacin dostojan Boga. Isus je sišao s nebesa radi našeg spasenja. Ono što ga je potaknulo da side s nebesa radi nas bila je ljubav, samo ljubav. Bog je ljubav, i sve što cini, cini iz ljubavi.

Djevica Marija se ukazuje i poziva nas svoju djecu kroz tolike godine samo zato jer nas ljubi. I naš odgovor na njezine pozive i poruke bi trebala biti samo ljubav. Uz Marijinu pomoc i mi možemo rasti u svetosti i biti oni koji ce moci Isusa donositi drugima. Isus kojega primamo u svetoj pricesti isti je Isus kojega je primila Marija i kojega nam daruje.

Marija je potpuno povjerovala da ce se ispuniti sve što joj je receno od Gospodina. Ona i danas vjeruje da Bog hoce i može uciniti u našim životima svoje djela mira i ljubavi. Ona je iskusila u svom životu svemoc Božje ljubavi koja upravlja i vodi povijest covjecanstva i svako srce koje mu se otvori. Marija najbolje poznaje Isusa jer je rastao u njezinoj precistoj utrobi, pod njezinim srcem, i jer Ga je pratila svojom brižnom ljubavlju sve do Kalvarije. Zato smo sigurni da cemo doci do Isusa ako budemo slušali i slijedili njezine majcinske rijeci koje ne prisiljavaju nego privlace ljubavlju. Ona je ovdje došla k nama. Nismo mi Mariju dozvali nego je ona došla pozvati nas. Ona je sama pošla na put svojoj rodici Elizabeti kad je osjetila da je zahvacena milošcu, puna Isusa. I danas je puna Isusa koga nam donosi i daruje. Marija prima sve od Isusa Kralja Mira i daruje nama sve što je Isusovo.

U mnogim svojim porukama Marija nas poziva na molitvu za mir. Svijet cezne za mirom ali je nesposoban ostvariti uvjete mira. Nezamisliva je ljudska sreca bez mira u srcu. Mir rada dubokom sigurnošcu. Mir je duboka cežnja ljudskog srca koju covjek ne može ostvariti bez Boga. Ocekivati mir od svijeta, od ljudskih sila i snaga znaci prihvatiti put prijevare i razocaranja.

Marija nikada i nikoga nije prevarila ni razocarala. Nikada se nije culo da je ikoga zapustila tko se k njoj u zaštitu utekao i njezinu pomoc zatražio. Molimo Mariju i otvorimo se njezinom srcu kako bi mogli duboko doživjeti i nositi mir svima oko nas.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.12.2005BackHomeOverviewInfo
Last Modified 01/02/2006