Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. studenog 2007


ISUS - KRALJ NAŠIH ŽIVOTA

"Draga djeco! Danas kad slavite Krista Kralja svega stvorenoga želim da on bude kralj vaših života. Samo preko darivanja djecice možete shvatiti dar Isusove žrtve na križu za svakog od vas. Djecice, darujte vrijeme Bogu da vas on preobrazi i ispuni svojom milošcu kako biste vi bili milost za druge. Ja sam za vas djecice milosni dar ljubavi koji dolazi od Boga za ovaj nemirni svijet. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. studenog 2007


Gospa nas u zadnjoj poruci poziva da se odlucimo za Krista Kralja svega stvorenoga kako bi on bio kralj naših života. Krist nije kralj kao drugi kraljevi koji su bili obuceni u grimiz i plašt, nosili su krunu i željeli vladati drugim ljudima. Krist Kralj se svojim životom potpuno razlikuje od zemaljskih kraljeva. On ih daleko nadvisuje i nadilazi uspostavom kraljevstva mira, ljubavi i praštanja. Isusovo kraljevstvo nikad se nije ocitovalo opasnim i nije bilo prijetnja nikome. Ono se neprestano širi, ono je stvarnost, ali ujedno i ideal, kojemu težimo. Isus je pravi i istinski kralj koji je došao na svijet služiti u svojoj poniznosti. Samo onaj, koji služi drugome može uistinu biti kralj, po uzoru na našega Gospodina Isusa Krista. Prava poniznost se sastoji u tome da sebe vidimo onakvima kakvi jesmo: da prepoznamo svoje darove i zahvalimo Bogu na njima, ali isto tako da prepoznamo i svoje slabosti i prihvatimo sebe, znajuci da nas Bog unatoc svemu voli. Ta spoznaja nam daje veliku radost ali u isto vrijeme nas poziva na veliku odgovornost u služenju i poniznosti.

Gospa nas nadalje poucava, ali u isto vrijeme i poziva na darivanje jer samo tako možemo shvatiti dar Isusovu žrtve na križu koju možemo s pravom nazvati pobjedom ljubavi. On koji je ljude ucio da ljube svakog covjeka, štoviše i svoje neprijatelje, ostao je do kraja dosljedan svojoj rijeci: Vece ljubavi nema nitko od ove da tko život svoj položi za svoje prijatelje (Iv 15, 13). Zbog te ljubavi Isus je trpio i svoga izdajnika u blizini i nije ga otkrio, Petru nije dopustio da ga brani macem a kad ga je zatajio velikodušno mu je oprostio. Oni koji su se u Isusovo ime u svome vlastitom životu vodili tom ljubavlju najviše su pridonijeli ostvarenju Božjeg kraljevstva na zemlji.

Bog je tako ljubio svijet da nam je Sina svoga dao (usp. Iv 3,16). Gospa nas poziva da shvatimo dar Isusove žrtve na križu koji je najveci dar medu svim darovima. U Isusu Bog nam je darovao svoje srce, svu dubinu svoje ljubavi. To je najljepši i najveci dar. Isus nas je do kraja ljubio darujuci nam u potpunosti samoga sebe. Dolazeci na ovaj svijet postao je neprestani dar svima. Došao je da nas sve obdari svojom ljubavlju. Mi možemo ispravno primiti taj dar ako mu se potpuno predamo da nas on preobrazi i ispuni svojim milošcu. Tako preobraženi, možemo slobodno reci obraceni i mi možemo biti milost za druge. Možemo biti oci slijepima, uši gluhima, jezik nijemima, ruke i noge potrebnima.

Isus je Kralja svijeta i najveci dar. On nam je poslao ovdje u Medugorje svoju i našu majku Mariju, našu Gospu koja je milosni dar ljubavi za sve nas. Glas Gospe Kraljice mira svih ovih 26 godina je poziv na mir u ljudskim srcima, poziv na mir u svijetu. Neka nam ona koju je Bog na poseban nacin odabrao i pridružio Kraljevstvu svoga Sina, pomogne da Isusa primimo kao Vladara naših života, kako bi smo mogli vjerno suradivati u širenju njegova Kraljevstva ljubavi, pravde i mira.


Fra Danko Perutina
Medugorje 26.11.2007BackHomeOverviewInfo
Last Modified 12/03/2007