Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. listopada 2005


JA SAM VAMA DAR

"Djecice, vjerujte, molite i ljubite i Bog ce vam biti blizu. Darovat ce vam sve milosti koje od Njega tražite. Ja sam vama dar jer mi Bog dopušta iz dana u dan biti s vama i ljubiti svakoga od vas neizmjernom ljubavlju. Zato, djecice, u molitvi i poniznosti otvorite vaša srca i budite svjedoci moje prisutnosti. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. listopada 2005.


Djevica Marija došla nas je povesti Isusu, Spasitelju. Samo je u Njegovu imenu naše spasenje i naš život. Vec 24 godine i 4 mjeseca nam pokazuje put, potice nas i poziva. Bog je s nama. Isus nam je to obecao: „Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.“ Bog je u svakom trenutku s nama. I u tome nije problem. Problem je što mi nismo uvijek s Njim. Bog ostaje uvijek vjeran. Nikada i nikoga nije prevario niti razocarao tko se u njega uzdao.

Djevica Marija nas uci kako je potrebno vjerovati, moliti i ljubiti da bi bili s Bogom. Kršcanstvo je put i neprestano traženje Boga. Samo onaj tko traži naci ce, tko moli dobit ce, tko kuca otvorit ce mu se – obecava nam Isus.

Bog samo ceka da ga zamolimo, ceka na našu molitvu i na naše povjerenje. Potrebno je isto tako uciniti da naša molitva ne bude malena, sebicna nego velika kao što je Bog velik. U molitvi je jedino najvažnije tražiti Boga. Kad Njega pronademo i susretnemo onda cemo imati sve. Kad Boga stavimo na prvo mjesto onda ce sve drugo biti na svome mjestu.

Bog nam je blizu. „U njemu živimo, micemo se i jesmo“ (Dj 17 28). Zato Boga možemo iskusiti, doživjeti. Bog je osoba i zbog toga ga jedino možemo spoznati svojom osobom, svojim srcem. Boga možemo spoznati jer nam je on otkrio i neprestano otkriva neizmjernost svoje ljubavi. Gospa nam kroz ovo vrijeme svojih ukazanja otkriva i govori o sadržaju njezina srca koje neizmjerno ljubi. Gospa nam poklanja svoje povjerenje, a to je dar, to je milost. U tom povjerenju nam izgovara i izrice samu sebe. Kad njoj kao Majci vjerujemo mi ju poznajemo. Tada dubina, ljepota i cistoca njezina srca nas sve više privlaci k Njoj.

Djevica Marija tako silno želi da budemo blizu s Bogom. Zato nam govori: „vjerujte, molite i ljubite.“ Samo ako s Bogom razgovaramo, ako pred Njim znamo kleknuti i moliti Ga on nam se otkriva, on nam daruje svoje bogatstvo.

Kako prica jedna žena klanjajuci se u crkvi doživjela je u trenu kako je Bog zapravo jednostavan i kako ga se samo u jednostavnosti može spoznati. Osjetila je milinu, nježnost, i bila preneražena od jasnoce, ljepote i istine koja joj se u trenutku otkrila. Nju je to promijenilo i ona je od tada drukcija. Kaže da joj odsad problemi više ne predstavljaju nepremostivu zapreku u životu. Iskustvo je sigurnost da Bog postoji i da se druži s nama.

To je iskustvo mnogih i ovdje u Medugorju. S nama je Majka Marija, nju se može susresti, doživjeti. Od tih susreta s Njom život više nije isti, postaje drugaciji, nov, preobražen. Potrebna su nam životna iskustva kako bi bili mudri, razboriti i trijezni ljudi. Mladenacko oduševljenje koliko god bilo plemenito brzo nestane. Gospa nas želi voditi ne površnom optimizmu nego istinskoj mudrosti života do koje dolazimo i kroz trpljenje i boli koje u nama radaju novi život. Neka nas Gospa kao Majka vodi neprestano putevima koji vode do Boga. Neka nas Majka Marija vodi novom životu s Bogom.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.10.2005BackHomeOverviewInfo
Last Modified 10/29/2005