Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. rujna 2008


ODLUCITE SE ZA MIR

"Draga djeco! Neka vaš život iznova bude odluka za mir. Budite radosni nositelji mira i ne zaboravite da živite u milosnom vremenu gdje vam Bog preko moje prisutnosti daje velike milosti. Ne zatvarajte se djecice, nego iskoristite ovo vrijeme i tražite dar mira i ljubavi za vaš život da bi postali svjedoci drugima. Blagoslivljam vas mojim majcinskim blagoslovom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. rujna 2008.


Naš život je ispunjen svakodnevnim odlukama. Uvijek se moramo za nešto odlucivati. Jedni se odlucuju za ovo, drugi za ono. Dok smo god živi moramo donositi odluke. Gospa nas poziva u zadnjoj poruci da naš život bude odluka za mir. Odluciti se za mir, znaci odluciti se za Krista: «Doista, on je mir naš» (Ef 2, 14) piše sv. Pavao u poslanici Efežanima. Isus donosi mir koji nije neki površinski ili lažni mir o kojem govore ljudi. To je mir koji se stjece kroz kušnje i borbe a zahvaca ljudska srca i preobražava ljude iznutra. Isus kaže: «Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što ga svijet daje» (Iv 14,27). Isus je došao na ovu zemlju da sruši zid neprijateljstva i nemira koji je vladao izmedu covjeka i Boga i da uspostavi Kraljevstvo ljubavi, radosti i mira. Mir koji nam daje Isus nije prije svega odsutnost nemira ili ratova nego je to sinovski i miran odnos prema Bogu. Mir što ga donosi Isus je mir koji dira, mijenja ljudska srca i preobražava svijet.

Sve poruke koje primamo od Gospe kroz ovih dvadesetsedam godina prožete su poniznošcu, ljubavlju i mirom. Treci dan ukazanja dok su vidioci silazili sa brda Gospa se ukazala Mariji Pavlovic i rekla: "Mir, mir, mir - i samo mir!" "Mir mora zavladati izmedu covjeka i Boga, a i izmedu ljudi! U Medugorju se Gospa predstavila kao Kraljica mira. Ona poziva svakog osobno da bude radosni nositelj mira jer živimo u milosnom vremenu u kojem nam Bog daje velike milosti. Upravo ovih dvadesetsedam godina je to milosno vrijeme jer nam je Gospa na poseban nacin blizu. To svjedoce milijuni hodocasnika koji su ovdje pronašli smisao života i duhovni mir.

Gospa nas poziva i na svjedocenje. Svatko bi od nas trebao postati svjedok. Vjera nam daje snagu da svjedocimo Isusa u ovom svijetu. Mi smo upravo preko svjedocenja Blažene Djevice Marije, apostola i mucenika prve Crkve primili u baštinu vjeru u Trojedinoga Boga.

Istinski svjedoci su nas pretekli u Kraljevstvu, posebno oni koje Crkva štuje kao svece. Oni sudjeluju i danas u živoj molitvenoj predaji Crkve primjerom svoga života, spisima koje su ostavili i svojom molitvom. Oni promatraju Boga, slave ga i ne prestaju se brinuti za one koje su ostavili na zemlji. Oni su istinski svjedoci koji su ušavši u radost svoga Gospodara postavljeni su nad mnogima. Njihovo je posredovanje najviša služba u Božjem naumu. Možemo i moramo ih moliti da posreduju za nas i za sav svijet poucava nas Katekizam Crkve katolicke (usp. KKC 2683).

Stoga, svi oni koji žele slijediti Isusa i boriti se za istinu, moraju znati da ce naici i na protivljenja. Postoji samo jedan put do pobjede a to je slijediti našega Gospodina Isusa Krista, jer jedino tako postajemo orude mira prema poznatoj izreci sv. Franje Asiškoga. Neka nam u tom nastaju pomogne majcinski blagoslov koji nam udjeljuje Blažena Djevica Marija Kraljica mira


Fra Danko Perutina
Medugorje 26.9.2008


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 10/01/2008