Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. rujna 2006


POZIVAM VAS NA POTPUNO OBRACENJE

"Draga djeco! I danas sam s vama i sve vas pozivam na potpuno obracenje. Odlucite se za Boga, djecice, i naci cete u Bogu mir koji traži vaše srce. Nasljedujte živote svetih i neka vam oni budu primjer, a ja cu vas poticati sve dok mi Svevišnji dopusti biti s vama. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. rujna 2006


U mnogim svojim prethodnim porukama Djevica Marija nam je govorila: „Ja sam s vama“, „ja zagovaram za vas“, „ostajem s vama na vašem putu obracenja“, „ja sam s vama i želim da mi vjerujete da vas ljubim“.

I danas je s nama kao i kroz svih 25 godina ukazanja. Gospina ukazanja nisu radi toga da bude prisutna vidljivo u tijelu medu nama, vec se Ona ukazuje zato da nas pozove na obracenje, na put svetosti i novog života u Isusu. Jednom su vidioci Gospu upitali: „Gospe, zašto se ne ukažeš svima, zašto samo nama?“ Na to pitanje Gospa je odgovorila: „Blago onima koji ne vide a vjeruju.“ Nije potrebno vidjeti tjelesnim ocima. Bitne stvari koje su nam potrebne za život ne vidimo ali ih možemo osjetiti duhovnim sposobnostima koje nam je Bog darovao. Tako je i s Gospinom prisutnosti ovdje medu nama. Svi oni koji su povjerovali Djevici Mariji iskusili su i doživjeli velicinu Božje milosti po svojoj vjeri, otvorenim i raskajanim srcem.

Nebeska Majka Marija zna da lako zaboravimo i da se lako naviknemo na dobro, na blagoslov i na milost. A kad se covjek navikne zaboravi na Darovatelja, na Boga koji svemu daje život i blagoslov. Unatoc našoj zaboravljivosti Marija nas ne zaboravlja i danas pozvati. Poziv je to iz srca koje ljubi i koje osjeca bol za svakim tko je daleko od Njezinog srca.

I danas stavlja pred nas ideal, i danas je zahtjevna s nama jer želi naše dobro. Ne poziva nas na djelomicno ili polovicno nego na potpuno obracenje. To je poziv da udemo u zajedništvo s Bogom. Zahtjevna je majcinska ljubav. Ne traži od nas što je nemoguce vec traži ono što je u skladu s našom naravi i ono za cim u dubinama vlastitog srca ceznemo. Kakva bi to bila majka koja ne bi željela ono najbolje svojoj djeci. Nije došla ovdje govoriti ono što godi našim ušima, niti ono što je tako lagano i što nam se na prvi pogled svida. Ona govori ono što je za naše dobro i za našu istinsku radost i mir. Nijedna majka ne cini dobro svojoj djeci ako im ispunja sve njihove sebicne želje i zahtjeve. Prava majka je zahtjevna u odgoju svoje djece.

Marija zna gdje je izvor mira kojeg traži naše srce. A vlastito srce ne možemo prevariti stvarima, pa ni onim najskupocjenijim. Srce zna tko mu je Stvoritelj i zato ništa što je manje od Stvoritelja ne može ga ispuniti. To ce u svojim ispovijestima izreci sveti Augustin koji je nakon lutanja konacno pronašao Boga: „Nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi.“

Na putu za Bogom, na putu obracenja mnoštvo je onih koji su prije nas prošli, a to su sveti. Zato nam ih Marija stavlja kao primjer, uzor i poticaj. Sigurno je da nas ne mogu zamijeniti niti umjesto nas živjeti ali nas mogu zagovarati, savjetovati, poticati da ustrajemo i ne odustanemo od svega što je dobro, sveto i pozitivno.

Marija, jer je Majka ne odustaje. I danas nas potice, zagovara, ljubi i trpi za nas i cesto zbog nas. Neka njezina ljubav, blizina i poticaji ne budu uzaludni za nas i naše živote.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.9.2006BackHomeOverviewInfo
Last Modified 10/02/2006