Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. rujna 2004


OTVORITE SRCE BOŽJOJ LJUBAVI

"Draga djeco! Pozivam vas i danas da budete ljubav tamo gdje je mržnja, i hrana gdje je glad. Otvorite, djecice, vaša srca i nek vaše ruke budu ispružene i darežljive kako bi svako stvorenje preko vas zahvaljivalo Bogu Stvoritelju. Molite, djecice, i otvorite srce Božjoj ljubavi, a ne možete ako ne molite. Zato molite, molite, molite. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. rujna 2004.


Marija kao majka ne može drugacije nego pozivati, govoriti, ljubiti i trpjeti s nama, za nas i zbog nas. Dolazi k nama kako bi govorom majcinskog srca govorila našem srcu. Ona želi da osjetimo i doživimo da Bog postoji unatoc zlu, mržnji, ranama, sumnjama i patnjama koje kao ljudi iskusimo u svom životu. Dolazi nam Majka reci da Bog ima zadnju rijec. Govori nam da se isplati vjerovati, isplati se moliti, ljubiti, praštati i biti pošten unatoc prolaznoj patnji zbog odluke za dobro, za poštenje, pravdu i istinu. Marija dobro zna tko smo i kakvi smo. Zna naša traženja i padove. Ona je bila u tijelu, živjela na našoj zemlji, ali je bila obucena u milost u koju i nas želi obuci zovuci nas putem kojim je ona prošla. Ona nas najbolje može pouciti jer je u svom srcu cuvala, razmišljala, meditirala sve rijeci Isusove, sve što se o Isusu govorilo i sve dogadaje koje je s Isusom za života na zemlji proživjela. Sve u vjeri i nadi u Boga, nadajuci se protiv svake nade u najtežim trenucima.

Sveti Bernard usporeduje Mariju s vodovodom, koji iz izvora odvodi vodu na sve strane, s vodovodom "koji, prihvacajuci od Oceva srca puninu samoga izvora, pruža je nama…" Voda je to cista i bistra jer dolazi iz samoga srca Isusa Krista njezinog sina i našeg Spasitelja i brata.

Majka Marija nas poziva da budemo ljubav, da širimo ljubav posebno tamo gdje je mržnja. Pokojni fra Slavko Barbaric u svojoj knjižici "U školi ljubavi" donosi jedno svjedocanstvo i iskustvo vidjelice Marije Pavlovic koja je zapitala Gospu: "Gospe, imaš li nešto konkretno za mene?" Odgovor je glasio: "Dajem ti svoju ljubav, da je ti dadneš drugima!" Kako rece vidjelica Marija ovo je za nju najljepša ali i najteža poruka. Doživjeti ljubav Majke koja te ljubi nešto je najljepše što se može dogoditi svakom ljudskom srcu. To iskustvo ljubavi prenijeti i darovati drugima uvijek je teško. Ljubiti druge onako kako nas Majka Marija ljubi nije lako. Osjecamo vlastitu nemoc. Put do svakodnevne pobjede nad našom nemoci je molitva, kako nas uci Djevica Marija. To je put da ono najljepše doživimo i ono najteže ostvarimo.

Ljubav koju nam daruje i kojoj nas vodi Majka Marija jest lijek protiv svih naših umora, nestrpljivosti i ocaja. Onaj tko zna da je ljubljen ne mogu ugroziti životni križevi, bolesti pa ni sama smrt. Tada nas uspjeh ne cini oholima a neuspjeh nas ne tjera u ocaj.

Poslušajmo Majku Mariju kako bi naucili životnu mudrost i zrelost. Slijedimo rijeci Majke da bi naucili kako se isplati s Bogom potrošiti svoje vrijeme, "izgubiti" nešto kako bi od Boga dobili puno više. Potrebna nam je i danas hrabrost povjerovati rijecima Majke. Samo tako moci cemo uci u mentalitet evandelja koje Djevica Marija ovdje po svojim ukazanjima oživljuje u srcima koja se otvore i povjeruju Božjoj ljubavi.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.9.2004BackHomeOverviewInfo
Last Modified 10/09/2004