Razmišljanje uz zadnju listopada, 25. rujna 2003


ŽELIM VAS VODITI SRCU MOG SINA ISUSA

"Draga djeco! I danas vas pozivam da se približite mom srcu. Samo tako shvatit cete dar moje prisutnosti ovdje medu vama. Želim vas, djecice, voditi srcu mog Sina Isusa. Ali vi se opirete i ne želite otvoriti vaša srca molitvi. Ja vas iznova, djecice, pozivam nemojte biti gluhi nego shvatite moj poziv koji je za vas spasenje. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. rujna 2003


Majka Marija i danas zove svu svoju djecu koja imaju uši da cuju njezin poziv. Ne zove nas sutra, niti jucer nego danas, u ovom trenutku koji je najvažniji trenutak našega života. Život kao i vrijeme ne možemo zaustaviti. On ide svome kraju, odnosno novom pocetku. A Majka želi da se pocnemo pripremati za našu vjecnost. Od naše odluke danas ovisi i naša buducnost, naša vjecnost. Božji «danas» odjekuje kroz cijelu Bibliju sve do naših dana, do našeg «danas» ovdje po Mariji.

Majka nas poziva svom bezgrešnom, svetom i majcinskom Srcu. To je srce koje je ljubilo Isusa, vjerovalo Isusu, i tim istim srcem ljubi sve nas. Toliko puta kao i danas nam govori: «Želim vas voditi srcu mog Sina Isusa.» Put koji vodi do Isusa jest put vjere i molitve na koji nas Marija poziva.

Marija dobro zna cežnje i želje ljudskog srca. Svoje srce ne možemo prevariti mrtvim stvarima, dobrim jelom i picem, ugodnostima i užicima. Potrebni smo drugacije hrane koju nam Bog daje. Potrebni smo Božje rijeci i ljubavi. I danas je covjek gladan Boga, gladan je istinske i ciste ljubavi više nego stvari. I ništa manje od Boga nece covjeka zadovoljiti ni ispuniti njegove praznine, osloboditi ga od nemira, ropstava, strahova i grijeha.

Katekizam katolicke Crkve nas uci: «Cežnja za Bogom upisana je covjeku u srce, jer je od Boga i za Boga stvoren. Bog nikad ne prestaje covjeka privlaciti sebi. Samo ce u Bogu covjek pronaci istinu i blaženstvo za cime neprekidno traga: Posebna bitna crta ljudskog dostojanstva jest ta što je covjek pozvan u zajedništvo s Bogom. Vec od samog svog postanka covjek je pozvan da stupi u dijalog s Bogom, jer samo stoga postoji što ga je Bog iz ljubavi stvorio i što ga iz ljubavi stalno uzdržava. Covjek ne može punim životom po istini živjeti ako tu ljubav slobodno ne prizna i ako se svome Stvoritelju ne povjeri» (KKC 27).

Osim što covjek cezne za Bogom i Bog danas preko Marije, na poseban nacin ovdje, cezne za covjekom. Bog želi covjeka uciniti radosnim, sretnim, ispunjenim ali nece na silu niti sa štapom nego ljubavlju kojoj smo pozvani u slobodi otvoriti srca.

Božje srce je bilo probodeno. Mariji je mac boli probio dušu i srce. Isusovo i Marijino srce ne prestaju krvariti i trpjeti zbog naših grijeha: psovki, gluhoce i sljepoce, zbog naših opiranja i neprihvacanja. Unatoc tome Bog zove jer ne može šutjeti dok je njegovo stvorenje covjek na stranputici.

Bog nije odustao od covjeka, nemojmo ni mi odustati od Boga jer cemo time odustati od samih sebe i od života.

Neka se u nama i po nama u svijetu, u našoj obitelji ostvaruje Marijina želja koju je izrekla u jednoj od svojih poruka: «Želim da Isusovo, moje i vaše srce bude jedno srce ljubavi.»


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26. 9. 2003BackHomeOverviewInfo
Last Modified 09/30/2003