Razmišljanje uz zadnju poruku, 25. 9. 2001


"Draga djeco! I danas vas pozivam na molitvu, napose danas kad sotona želi rat i mržnju. Ja vas iznova pozivam, djecice, molite i postite da vam Bog dadne mir. Svjedocite mir svakom srcu i budite nositelji mira u ovom nemirnom svijetu. Ja sam s vama i zagovaram pred Bogom za svakog od vas. A vi ne bojte se, jer tko moli ne boji se zla i nema mržnje u srcu. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu." Poruka, 25. rujna 2001.


Danas je cijeli svijet u velikoj krizi: ekonomskoj, materijalnoj, socijalnoj a osobito politickoj. Gospa to zna i kao prava majka brine se za svoju djecu. Ona nam želi dobro i zato nas u najnovijoj poruci sve potice na molitvu za mir.

Molitva je jedna od glavnih Gospinih poruka koju ona cesto ponavlja, jer molitvom se covjek odlucuje za Boga i stavlja ga u središte svoga života. Gospa to ponavlja više puta iz jednog jedinog razloga, jer ljudi se nisu do kraja odazvali pozivu na obracenje, mir i molitvu. Molitva priprema covjeka da se otvori Bogu i dopusti mu da Duh Sveti u njemu djeluje. To je prvi preduvjet stvaranja novog neba i nove zemlje u kojem ce vladati mir.

Iz Medugorja snažno odjekuje poruka mira, snažnije nego bilo s kojeg drugog mjesta u svijetu i glasom jacim od bilo cijega. Taj mir je neusporedivo bogatiji od bilo kojeg drugog mira jer mu je sadržaj sam Bog. Ide sve do korijena covjekova srca i prožima cijeloga covjeka. Mir koji nije niknuo u covjekovu srcu ne može niknuti nigdje. Isto tako mir kojemu Bog nije korijen ne može ni postojati.

«Tko moli ne boji se zla i nema mržnje u srcu» – porucuje Gospa svima nama. Njezin glas je jaci nego jakost jakih i slabost slabih. Njegovom snagom pali su mnogi jerihonski zidovi kojima je bio opasan ovaj svijet. Odazovimo se njezinom pozivu ljubavi kako bi mogli biti dionici stvaranja novoga neba i nove zemlje u kojima ce pocasno mjesto pripadati sinovima i kcerima Božjim, onima koji potpuno pripadaju Bogu i koji su mu se potpuno posvetili.

Fra Danko Perutina
Medugorje, 26. 9. 2001


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 09/28/2000