Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. kolovoza 2007


NEKA VAŠ ŽIVOT BUDE ODSJAJ BOŽJE DOBROTE

"Draga djeco! I danas vas pozivam na obracenje. Neka vaš život, djecice, bude odsjaj Božje dobrote a ne mržnje i nevjere. Molite, djecice, da vam molitva postane život. Tako cete u vašem životu otkriti mir i radost koju Bog daje onima koji su otvorena srca prema Njegovoj ljubavi. A vi koji ste daleko od Božjeg milosrda obracajte se da se Bog ne ogluši na vaše molitve i ne bude vam kasno. Zato u ovom milosnom vremenu obracajte se i stavite Boga na prvo mjesto u vašem životu. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. kolovoza 2007.


Gospine majcinske rijeci su evandeoske rijeci izrecene jednostavnim majcinskim rijecima. I u ovoj poruci cuje se odjek Isusove rijeci s pocetka evandelja: „Obratite se i vjerujte evandelju.“ Obracenje je trajan proces, to je svakodnevni hod za Isusom, za Njegovom rijeci koja je zahtjevna, i u kojoj je sam Božji, Isusov život. Djevica Marija je ispraznila samu sebe, svoju volju podvrgla je Božjoj volji. Gospa nije ocekivala neku poruku od Boga nego je bila ona koja se odrekla svoje volje i zato je tako jasno mogla razumjeti da je Bog poziva biti majkom Njegovu Sinu Isusu. Njezin život postao je Božji život. Ona je puna Boga i sva okrenuta Bogu. Uporna je s nama jer zna da ne postoji neki drugi, lakši i brži put koji ce nas dovesti do Boga i njegovih darova mira i radosti koje nam On želi dati. U porukama otkrivamo Njezinu odlucnost i majcinsku ljubav koja želi naše dobro, spasenje naših duša i život vjecni u Bogu. Marija je postala odsjaj Božji, i zato i nas poziva da naš život bude odsjaj Božje dobrote a ne mržnje i nevjere.

„Molite, djecice, da vam molitva postane život.“ Neki kažu da ne vole moliti, jer ne mogu podnijeti poniranje u samoga sebe. Molitva nije gledanje samoga sebe. To je gledanje Boga. Moliti znaci reflektor usmjeriti na Krista. Što ja trebam ciniti, otkriva mi se postepeno. Ono se dogada u meni. Upoznajuci Krista upoznajem samoga sebe. Samo u Isusu Kristu otkriva se misterij covjeka. Bez Isusa smo nepoznanica samima sebi. Tko je bolje poznavao Isusa od Djevice Marija koja ga je pod svojim srcem nosila, odgajala i kojemu je do kraja života vjerovala, sve do podno križa na Kalvariji. Ona je i danas Ona koja nas vodi Isusu preko Kalvarije do uskrsnuca.

Evandelje nije prošlost. Bog nas nije ljubio samo jedan jedini put. On nas ljubi svaki dan, svaki trenutak kroz citav naš život. I ovaj trenutak ispunjen je Božjom ljubavlju i prisutnošcu. I zato nam majka Marija i Kraljica Mira dolazi da nas potakne, probudi i otvori nam oci duše kako bi otvorili srca i susreli izvor života, mira i radosti, Boga. Bog nas privodi istini ljubavlju, pa ako treba i patnjom. Sve cini za spas naših duša. Ne može ostati nepokretan i ravnodušan prema nama, ljudima koji smo kruna Njegova stvaranja.

Ovo je milosno, darovano vrijeme u kojem nam dolazi i ukazuje se Djevica Marija. Zato nam kaže: „U ovom milosnom vremenu obracajte se da vam ne bude kasno.“ Slobodni smo razmišljati da osim milosnog vremena postoji i vrijeme u kojem Bog uskrati svoju milost i povuce svoju ispruženu ruku. Poslušajmo glas i rijeci naše nebeske Majke Marije da nam bude na spas duša i radost života kako nam ne bi bilo kasno uci na gozbu života.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.8.2007BackHomeOverviewInfo
Last Modified 09/03/2007