Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. srpnja 2007


NEKA VAM MOLITVA BUDE KAO ZRAK KOJI UDIŠETE

"Draga djeco! Danas, na dan zaštitnika vaše župe, pozivam vas da nasljedujete živote svetih. Neka vam oni budu primjer i poticaj na život svetosti. Neka vam molitva bude kao zrak koji udišete, a ne teret. Djecice, Bog ce vam otkriti svoju ljubav, a vi cete doživjeti radost da ste moji ljubljeni. Bog ce vas blagosloviti i dati vam obilje milosti. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. srpnja 2007


Gospa kao Majka nas poziva i potice danas, na dan svetog Jakova apostola zaštitnika župe Medugorje i hodocasnika da nasljedujemo živote svetih, živote onih koji su došli u nebo u domovinu koju više necemo nikada napustiti. U svojoj poruci od 25. srpnja 2002., Gospa nam je takoder govorila: Draga djeco, danas se radujem s vašim zaštitnikom i pozivam vas da budete otvoreni Božjoj volji… Tražite preko vaših svetih zaštitnika da vam pomognu rasti u ljubavi prema Bogu.“ Sveci su oni koji nas zagovaraju i pred licem Božjim se zauzimaju za nas. Zato se njima utjecemo i upucujemo svoje molitve kako bi ih Bogu prikazali. Sveti su nam primjer da se isplati ostati vjeran Bogu i da nas Bog nikada nece prevariti.

„Neka vam molitva bude kao zrak koji udišete“ – govori nam Majka Marija. Našem tjelesnom organizmu potreban je zrak. Znamo kako se osjecamo kad nam nedostaje zraka. Bez zraka naše tijelo ne može živjeti. Kao što imamo tjelesni organizam takoder imamo i duhovni organizam. Možemo zamisliti kako smo duhovno mrtvi bez molitve. Bez molitve covjek svede svoj život samo na tijelo, materijalno, na mrtve stvari u kojima nema života. Molitva nije nešto što nam je propisano ili naredeno od Crkve, Boga ili od Gospe. Molitva nije ni samo pobožna vježba. Molitva je puno više od svega toga. Molitva je život. Bez molitve smo mrtvi i u nama nema života. Bez molitve Bog nema prostora u nama u koji bi mogao doci, te nas ozdraviti, spasiti i iscijeliti naša srca i duše.

Samo u molitvi Bog nam može otkriti svoju ljubav te cemo moci doživjeti radost da smo ljubljena djeca Božja i Gospina. Iz iskustva nam je poznato da nije dovoljno znati da je hrana dobra, potrebno ju je jesti da bi mogli živjeti. Nije nam dovoljno znati da nas Bog i Gospa ljube vec nam je potrebno to doživjeti, iskusiti u životu kao stvarnost stvarniju od ove koju tjelesnim ocima gledamo.

„Vi cete doživjeti radost da ste moji ljubljeni“ – kaže nam Gospa. Ali je potrebno ispuniti jedan uvjet a to je molitva srcem u kojoj se duša otvara i predaje Bogu po Gospi. Evandelje nam govori kako se kod Isusova krštenja na rijeci Jordanu iz otvorenih nebesa zaorio glas Oca nebeskog: „Ti si Sin moj, Ljubljeni moj, koga sam odabrao“ (Mk 1, 11). Ove rijeci odnose se na Isusa. Ali po Isusu i u Isusu i na tebe i na mene. Svatko od nas je u Isusu i po Isusu ljubljeni sin Ocev, ljubljena kcerka Oceva, izabranik, izabranica, miljenik, miljenica Oceva Srca. U Isusu i po Isusu smo i Gospina ljubljena djeca.

U životu nam je puno puta receno da je važno ljubiti Boga. I to je uistinu tako. Ali je daleko važnije da Bog nas ljubi. Naša ljubav prema Bogu je drugotna. Prednost ima Božja ljubav prema nama: „U ovome je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego – on je ljubio nas i poslao Sina svoga kao pomirnicu za grijehe naše (1 Iv 4, 10) – govori nam apostol Ivan u svojoj poslanici. I još nadodaje: „I mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama, i povjerovali joj ( 1Iv 4, 16).

Neka nas Djevica Marija, puna milosti i Bezgrešna vodi i uvede u tajnu Oceva srca i ljubavi koju ima prema nama.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.7.2007BackHomeOverviewInfo
Last Modified 07/31/2007