Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. srpnja 2006


TRAŽITE VRIJEME ZA DUŠU

"Draga djeco! U ovom vremenu ne mislite samo na odmor vašega tijela nego, djecice, tražite vrijeme i za dušu. Nek vam u tišini Duh Sveti govori i dopustite Mu da vas obraca i mijenja. Ja sam s vama i pred Bogom zagovaram za svakoga od vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. srpnja 2006


Gospa je Majka, a majka hoda s nama koji smo njezina djeca, misli na nas i brine se za nas. U ovom vremenu kad mnogi misle na odmor i odlaze na odmore Majka Marija poziva na istinski odmor koji je potreban covjeku. Isus ce svojim ucenicima, nakon što su se vratili s misionarskog puta, reci: Podite malo u osamu, odmorite se. Covjeku je potreban odmor. Život se sastoji od rada i odmora. Ne umori covjeka nijedan rad pa ni onaj najteži. Najviše covjeka umori život bez reda, razlicite neumjerenosti i pretjerivanja.

Marija zna da covjek nema samo tijelo nego i dušu. Varamo se ako mislimo da je samo tijelo umorno i da samo tijelo treba odmarati. Potreban nam je cjelovit odmor. To znaci da nije dovoljno odmarati samo tijelo. Mnogi s odmora dodu umorni tako da se moraju odmarati od odmora. To se dogada jer se covjekov duh nije odmorio i napunio Božjom snagom. Potpuni odmor za dušu, tijelo i duh jest biti u tišini i miru. Prava i istinska tišina nije odsutnost izvanjske buke i zvukova. Prava tišina je mir od grijeha i krivica, sloboda od prljavih i nepristojnih rijeci, to je napuštanje crnih misli i loših planova. Cjelovit odmor nastaje tada kada odlucimo biti plemeniti i svima opraštati. Kada se pokajemo za grijehe i odlucimo drugacije živjeti.

Isus nas poziva: „Dodite k meni svi koji ste umorni i optereceni i ja cu vas odmoriti.“ Odmor je molitva Duhu Svetom da pomogne duši, da On sam dode i utješi naše srce, da nas obrati i mijenja. Odmor su oni trenuci kad se združujemo s Bogom koji planira i u svojoj ruci drži naš život. Odmor je zapravo susret s vlastitom dušom. Zato su nam potrebni trenuci u kojima cemo zastati kako bi nas naša duša stigla i susrela. Odmor nije nerad. Odmor je rad srca i duše. Kod odmora dopuštamo duhu da nas ojaca i ispuni. Zato odmarati se na odmorima od Boga i od molitve i Duha Božjega znaci vracati se s odmora još umorniji i optereceniji.

Majka Marija poziva nas, djecu svoju, da tražimo vrijeme za dušu i prostore tišine kako bi Duh Sveti mogao u nama odmoriti sve što je umorno, iscijeliti ono što je ranjeno, ojacati što je slabo. Ako istinski ljubimo sebe poslušat cemo rijeci i poziv Majke Marije koja i danas ne prestaje govoriti i u ljubavi pozivati i trpjeti zbog nas i za nas. Neka nas Duh Sveti svojim svjetlom i snagom pohodi u našim životima kako bi doživjeli istinski odmor i mir koji daruje Bog.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.7.2006BackHomeOverviewInfo
Last Modified 08/14/2006