Razmišljanje uz zadnju poruku, 25. srpnja 2004


ŽELIM VAS SVE PRIBLIŽITI MOM SINU ISUSU

"Draga djeco! Pozivam vas iznova: budite otvoreni mojim porukama. Želim vas, djecice, sve približiti mom Sinu Isusu, zato vi molite i postite. Posebno vas pozivam da molite na moje nakane, tako da vas mogu prikazati mom Sinu Isusu, te On preobrazi i otvori vaša srca ljubavi. Kad budete imali ljubav u srcu, u vama ce vladati mir. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. srpnja 2004.


Iza ovih jednostavnih rijeci poruke stoji majka Marija koja ljubi svoju djecu. Marijino srce osjeca i trpi kad mi trpimo. Ona suosjeca s nama i žao joj je kad smo zatvoreni i ne marimo za ono što nam želi reci. Kao što majka u obitelji trpi sa svojom djecom kad ona trpe, pati kad djeca pate, tako i Marija. Što je srce cistije i ljubav veca to je i bol veca zbog zla, grijeha i svega što razara život.

Majka Marija nas poziva da pripremimo prostor u koji Isus može doci. Bez naše priprave i otvorenosti i sam Isus ostaje nemocan u svom djelovanju. Vidimo Isusa u evandeljima kako nije ima uspjeha, nije mogao pomoci ljudima koji nisu bili pripravni poslušati, vjerovati mu i uzeti od blaga Njegova života. Samo jednostavni i ponizni otkrivaju snagu Marijine i Božje jednostavnosti. Rijeci Gospine poruke su tako jednostavne. Izvana gledano, rijeci su obicne, ljudske. Isto kao što se naš Bog u Isusu obukao u obicnost, malenost i ljudskost. Isusa svaki dan gledamo na našim oltarima, u svetim misama obucena u obicnost i jednostavnost kruha, a može se dogoditi da ga ne prepoznamo i ne susretnemo. Može nam se dogoditi da se i pricestimo, uzmemo posvecenu hostiju ali ne susrecemo živog, uskrslog Krista koji je snagu svog uskrsnuca i ljubavi ostavio nama u obicnost kruha. Sve ono što nam treba: ljubav, mir, smisao života, radost Isus nam je ostavio u svetoj misi.

Na neki nacin prisutnost majke Marije sakrivena je u jednostavnim, obicnim, ljudskim rijecima u kojima vjerom i predanjem otkrivamo snagu koja nas privlaci i vodi do Isusa i susreta s Njim. Kao što je Isus na jednostavan nacin postao covjekom i približio se nama tako nam i Marija razumljivo i jednostavno govori. Iza te jednostavnosti pogledajmo vjerom i srcem Nju, Presvetu i Precistu za kojom ceznu naša srca. Mi smo Marijina djeca, a svako dijete treba majku, ne može bez nje.

Marijina želja je približiti nas Isusu. Ona želi da se i u našem srcu rodi želja upoznati i susresti Isusa. Bez te želje ona je nemocna da nam pomogne. Potrebno je da se naše srce pokrene za susretom i upoznavanjem Isusa. Marija svog Sina poznaje najbolje ali isto tako zna put kojim doci do njega. U sigurnim smo rukama ako se obratimo njoj za savjet i pomoc.

Moliti na Marijine nakane znaci moliti da se ostvare njezine, majcinske želje za nas a ne naše želje. Ona zna što je za naše dobro bolje nego mi jer nas ljubi više nego mi možemo i znamo ljubiti sami sebe. Njezina želja je prikazati nas, darovati nas Isusu. Onako kako je ona prikazala Isusa u hramu Ocu nebeskom želi i nas prikazati svom Sinu Isusu. On je izvor ljubavi i mira. Njega trebamo kako bi u našim obiteljima i meduljudskim odnosima vladao njegov mir koji nije mir ovoga svijeta nego mir koji dolazi iz njegova probodenog srca na križu.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.7.2004BackHomeOverviewInfo
Last Modified 08/05/2004