Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. lipnja 2007


OTVORITE SE OVOJ VELIKOJ MILOSTI

“Draga djeco! I danas vas s velikom radošcu u svom srcu pozivam na obracenje. Djecice, ne zaboravite da ste svi važni u ovom velikom planu koji Bog vodi kroz Medugorje. Bog želi obratiti citavi svijet i pozvati ga na spasenje i put prema Njemu koji je pocetak i konac svakog bica. Na poseban nacin djecice sve vas pozivam iz dubine svog srca otvorite se ovoj velikoj milosti koju vam Bog daje preko moje prisutnosti ovdje. Želim svakom od vas zahvaliti na žrtvama i molitvama. S vama sam i sve vas blagoslivljem. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.” Poruka, 25. lipnja 2007.


I danas odjekuje glas nebeske Majke. I danas ne odustaje od nas, pa i onda kada mi odustanemo od sebe i od nje. Cuju se majcinske rijeci i poziv na obracenje. Gospa zna da je obracenje proces i put prema obecanoj zemlji u kojoj je mir, sloboda i radost koje Bog jedini daruje. Potrebno nam je izici kao Izraelci iz ropstva kako bi preko pustinje došli do slobode obecane zemlje u koju nas Bog preko Majke svoga Sina želi uvesti. Marija je prošla kroz pustinju ovozemaljskog života. S Njom smo sigurni da cemo doci k Bogu.

Božja ljubav ne iskljucuje nikoga. Bog je stvorio covjeka na svoju sliku i zato ne može odustati od covjeka. „Na svoju sliku stvori Bog covjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih“ (Post 1, 27).

Kraljica Mira nam govori: „Ne zaboravite da ste svi važni u ovom velikom planu koji Bog vodi kroz Medugorje.“ Govorila nam je Majka Marija: „Draga djeco, ovo je vrijeme milosti, ovo je sveto mjesto.“ Gospina ukazanja su Božje sagibanje danas prema covjeku, prema tebi i meni. Gospina ukazanja su i Božje služenje covjeku. Kako ne vidjeti i ne prepoznati Božju neizmjernu ljubav koja nam se ocituje po Gospinoj prisutnosti u Medugorju.

Gospa, zato što je majka, ne odustaje i ne umara se unatoc svim našim protivljenjima. Ona zna da svi nece povjerovati ni prihvatiti njezine poruke i Božju ljubav koja nam se ocituje danas po njezinoj prisutnosti. Unatoc tome govori, ukazuje se, poziva i ljubi nas svoju djecu. U opasnosti smo i mi da se na nama ocituju Božje rijeci koje je rekao po proroku Izaiji: „Idi, reci tom narodu – „Slušajte dobro, ali necete razumjeti, gledajte dobro, ali necete spoznati. Otežaj salom srce tom narodu, ogluši mu uši, oslijepi mu oci, da ocima ne vidi i srcem da ne razumije kako bi se obratio i ozdravio.“

Rijeci Gospine poruke pune su nade i radosti. Ona zna da covjek može prihvatiti i ispuniti ono što ga Bog poziva. Majka želi da iskusimo kako je Bog najdublji temelj mojega postojanja. U Gospinim rijecima otkrivamo kako smo od Boga prihvaceni upravo takvi kakvi jesmo. Svi znamo kako u životu ne idemo uvijek ravnim putem. Postoje mnoga skretanja, krive odluke koje su nas tokom života dovele do ove tocke na kojoj smo sada. Ali ipak nas Bog ljubi i prihvaca takvi kakvi jesmo. Bog tebe i mene poznaje po imenu: „U dlanove sam te svoje urezao“ (Iz 49, 16). Bog nikada ne može gledati svoju ruku a da u njoj ne vidi tvoje i moje ime. Ta Božja ljubav i milost nam se ocitovala i kroz svih proteklih dvadesetšest godina Gospinih ukazanja. Otvorimo se Božjoj milosti po Gospinoj prisutnosti ovdje u Medugorju.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.6.2007BackHomeOverviewInfo
Last Modified 07/07/2007