Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. lipnja 2006


GOSPA NAM ZAHVALJUJE

"Draga djeco! S velikom radošcu u svom srcu zahvaljujem vam na svim molitvama koje ste ovih dana prikazali na moje nakane. Znajte djecice ne cete se pokajati ni vi ni vaša djeca. Bog ce vas nagraditi velikim milostima i zaslužit cete život vjecni. Ja sam vam blizu i zahvaljujem svima onima koji su tokom ovih godina prihvatili moje poruke, pretocili ih u život i odlucili se za svetost i mir. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. lipnja 2006


Iza nas je dvadeset pet godina Gospinih ukazanja, blizine i ljubavi Djevice Marije. Dvadeset pet godina milosti i otvorenog neba na ovom mjestu. U našem srcu spontano se rada usklik svete Elizabete: „Ta otkuda meni da mi dode majka Gospodina mojega?“

U prethodnim porukama Gospa kaže: „Bog mi je dopustio ostati tako dugo s vama.“ „Ja cu ostati s vama dok mi Svevišnji dopusti.“ „Došla sam vam pomoci jer vi ne možete sami.“ Majka želi pomoci svojoj djeci. Ona nas ne poziva samo na obracenje. Ona nas poziva kako bi nas sama ona, Majka, privela Isusu, izvoru otkupljenja.

Ljubiti Djevicu Mariju, vjerovati Njoj znaci ponovno se vratiti podno križa Njezina Sina. To znaci doci na izvor milosti i otkupljenja. To znaci iskusiti i doživjeti istinitost Isusovih rijeci: „Ako je tko žedan, neka dode k meni! Neka pije koji vjeruje u mene. Kao što rece Pismo: „Rijeke ce žive vode poteci iz njegove utrobe!“ (Iv 7, 37-38). Rijeke žive vode iz Isusova Srca potekle se i okupale mnoga raskajana srca u sakramentima svete ispovijedi i euharistije ovdje u Medugorju. Za sve milosti možemo biti zahvalni Gospodinu i Mariji koja nam dolazi.

Blažena Djevica Marija na dvadeset petu obljetnicu svojih ukazanja nam dolazi s velikom radošcu u svom srcu. Dolazi nam iz slave i punine života kojemu nas želi povesti kao Majka. Majka zahvaljuje za sve molitve svima koji su povjerovali Njoj i prihvatili je kao svoju Majku i zagovornicu na putu života.

„Ne cete se pokajati“ – govori nam Marija. Nikoga Ona nije prevarila niti je itko ostao razocaran tko joj je povjerovao i tko joj se u potrebi utekao s pouzdanjem. Ona nije došla nikoga prevariti niti nas lišiti životnih radosti. Samo s Bogom možemo istinski doživjeti puninu i radost života. Bog nikome nije ostao dužan. Nagradit ce nas ne samo poslije smrti nego vec danas, ovdje na zemlji.

Djevica Marija zahvaljuje svima koji su prihvatili njezine poruke. To znaci svima koji su poslušali ono što nam govori. Na žalost se dogada da cujemo rijec ali je ne stavimo u život. To je isto kao da imamo sjeme ali ga ne posijemo u zemlju nego nam ostane u džepu. Isto tako je s rijecima koje nam Isus govori. Cujemo rijeci ali ih ne pretocimo u život. Zato nam Marija u mnogim porukama govori: „Živite moje poruke; svjedocite ih svojim životom; stavite ih u praksu; pretocite ih u život.“ Ako se to ne dogodi onda smo slicni onom covjeku o kojem nam Isus govori u Evandelju. „Tko god sluša ove moje rijeci, a ne vrši ih, bit ce kao lud covjek koji sagradi kucu na pijesku. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruce se na tu kucu i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika.“ (Mt 7, 26 – 27). Tako je i s rijecima poruka Djevice Marije koje nam upucuje ovdje. A njezine poruke su evandelje izreceno jednostavnim majcinskim rijecima i srcem. Približimo se vjerom i ljubavlju Mariji da kuca našega života bude sagradena na stijeni.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.6.2006BackHomeOverviewInfo
Last Modified 07/05/2006