Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. svibnja 2009


MOLITE ZA DOLAZAK DUHA SVETOGA

"Draga djeco! U ovom vremenu sve vas pozivam da molite za dolazak Duha Svetoga na svako kršteno stvorenje kako bi vas Duh Sveti sve obnovio i poveo na put svjedocenja vaše vjere, vas i sve one koji su daleko od Boga i njegove ljubavi. Ja sam s vama i zagovaram za vas pred Svevišnjim. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. svibnja 2009.


Isus je prije Uzašašca rekao svojim ucenicima da ne napuštaju Jeruzalem, nego neka cekaju Ocevo obecanje, jer ce primiti snagu Duha Svetoga i bit ce Njegovi svjedoci ne samo u Jeruzalemu, nego sve do kraja zemlje. I nakon toga Isus bi uzdignut k Ocu (usp. Dj 1, 4-9). Ucenici i apostoli su se molitvom pripremali za taj dolazak. Oni nisu bili sami, s njima je bila i Marija Isusova majka. Od svih prisutnih jedino je ona imala puninu Duha Svetoga koji je sišao na nju kod Isusovog zaceca i sigurno je ohrabrivala ucenike da se ne boje i poticala ih na ustrajnu molitvu. Prije dolaska Duhova apostoli i ucenici su bili plašljivi, puni straha. Kad je na njih sišao Duh Sveti oni se mijenjaju i od plašljivih ucenika postaju neustrašivi Kristovi svjedoci. Svjedoce ono što su vidjeli i culi dok su bili zajedno s Isusom. Oganj ljubavi i istine koji se u njima zapalio potice ih da odmah zapocnu naviještanje Radosne vijesti.

U poruci od 25. svibnja 2009. godine, Gospa i nas poziva da molimo za dolazak Duha Svetoga na svako kršteno stvorenje. Mi smo krštenjem postali djeca Božja i ušli u zajedništvo s Isusom i njegovim djelom otkupljenja. Gospa nas poziva nas na molitvu, jer molitva je sredstvo pomocu kojeg se otvaraju naša srca da u njima djeluje Božji Duh. Svako otvaranje Duhu Svetomu dovodi do obnove duhovnog života i potice nas na svjedocenje naše vjere. Mi kršcani smo pozvani da u ovom svijetu budemo nositelji Božje poruke, Božje rijeci i da razglašavamo djela Božje ljubavi. U tome nam pomaže Marija, naša majka i zagovornica, koja je uciteljica molitve Duhu Svetom. Zajedno s Marijom molimo se da Duh Istine i Ljubavi djeluje u nama i oko nas, da nas poucava i jaca kako bismo živjeli novi život po Božjoj volji.


Fra Danko Perutina
Medugorje 26.5.2009


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 06/02/2009