Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. svibnja 2007


TRAŽITI BOŽJU VOLJU

"Draga djeco! Molite sa mnom Duha Svetoga da vas vodi u traženju Božje volje na putu vaše svetosti. A vi koji ste daleko od molitve obratite se i tražite u tišini svoga srca spas svojoj duši, i hranite je molitvom. Ja vas sve pojedinacno blagoslivljem svojim majcinskim blagoslovom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. svibnja 2007.


Djevica Marija nas poziva da molimo s njom Duha Svetoga kako bi se obukli u snagu i silu odozgor, u snagu koja dolazi od Boga. Ona je bila postojana u molitvi s apostolima išcekujuci Isusovo obecanje, Duha Svetoga. Ona je puna milosti i zarucnica Duha Svetoga. Ona najbolje zna tajanstvenu snagu Duha Svetoga i zbog toga zna kako nam je potrebna Njegova snaga i danas. Mi smo primili Duha Svetoga u sakramentu krštenja i krizme, i culi smo da On postoji. Ipak se cini kao da su oko nas prisutni svi drugi duhovi, samo ne Duh Sveti. Zbog toga je Gospin majcinski poziv ozbiljan i te kako potreban svakom srcu, obitelji i ovome svijetu. Put do iskustva snage Duha Svetoga je jedino molitva.

Prvo što bi trebali uciniti jest obratiti se. A to znaci u molitvi uvijek iznova stati pred Boga, priznati svoje grijehe, opraštati drugima, odreci se svega što nas sputava da ne prihvatimo Božju volju, odreci se svih idola, navezanosti i svojih krivih slika o Bogu. Obratiti se znaci uzeti Boga za gospodara svoga života, dopustiti da bude onako kako on želi. Jedino Duh Sveti može prosvijetliti naša srca kako bi pronašli Božju volju i živjeli u Njegovoj volji. Onog trenutka kad se odrecemo svoje volje, svojih planova, svojih namjera i nakana, možemo poceti moliti za Božji plan, Božje nakane za svoj život. Kad se odrecemo svojih planova, mi se zapravo odvezujemo i bivamo slobodni, sposobni da prihvatimo Božju volju. Zato Isus kaže: „Ako tko hoce ici za mnom, neka se odrece samog sebe, neka svaki dan uzme križ svoj i neka me slijedi!“ (Lk 9, 23). Biti Isusov ucenik ne znaci primati od Isusa neke informacije, neku školu, nego ucenik znaci onaj koji može primati Isusovu milost, snagu, njegova cudesa i njegovo kraljevstvo. Ucenik je onaj koji postaje kao ucitelj. Zato je Isus mogao reci da ce oni koji njemu vjeruju ciniti ista djela koja on cini, pa i veca od tih (usp.14, 12).

U traženju Božje volje na putu svetosti potrebno je zahvaljivati Bogu za svaki trenutak života, dobar ili težak. Prihvacati sve što se dogada u našem životu znaci uci u volju Božju i tada dobivati Njegove snage da pobjedujemo zlo u koje smo ušli. Božju volju cemo uvijek prepoznati tamo gdje se u molitvi približavamo Bogu, a s druge stane promatramo gdje nam to Bog otvara putove u život, rad i zvanje, a gdje nam ih zatvara. Ako se neprestano predajemo Božjoj volji tada ce nam Bog zatvoriti one putove i vrata na koja ne želi da idemo, a otvarat ce nam ona na koja želi da idemo. Vrlo rijetko koga Bog vodi tako da mu iznutra govori kamo treba poci. Ne u psihi, u mašti ili osjecajima, nego u dubini duše, tamo gdje prebiva Bog u nama Duh Sveti nas nadahnjuje, prosvjetljuje i vodi. Bog ce nam preko znakova otkrivati svoju volju. Potrebno je te znakove prepoznavati duhovnim osjetilima koja postaju osjetljivija i razvijenija kod onih koji ozbiljno uzimaju i slijede majcinske rijeci tokom svih ovih godina njezine blizine i ukazanja. Poslušajmo srcem rijeci naše nebeske Majke kako bi pronašli novi život koji samo Bog daruje.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.5.2007BackHomeOverviewInfo
Last Modified 06/02/2007