Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. svibnja 2005


SVJEDOCITE MOJE PORUKE

"Draga djeco! Iznova vas pozivam da u poniznosti živite moje poruke. Posebno ih svjedocite sada kada se približavamo godišnjici mojih ukazanja. Djecice, budite znak onima koji su daleko od Boga i njegove ljubavi. Ja sam s vama i sve vas blagoslivljam mojim majcinskim blagoslovom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. svibnja 2005.


Djevica Marija nas poziva u poniznosti živjeti poruke koje nam daje ovdje kroz 24 godine. Ona je ponizna službenica Gospodnja i dobro zna da se Božji govor može razumjeti samo u poniznosti. Marija je našla milost u Boga, na nju, neznatnu službenicu Gospodnju Bog je svratio svoj pogled i zato je svi naraštaji zovu blaženom. Zbog toga mnogi dolaze na mjesta njezinih ukazanja želeci biti bliže njezinom majcinskom srcu. Svi smo njezina djeca. U Marijinim rijecima: „Draga djeco!“ – mnogi vide i spoznaju majcinsku ljubav i brigu. S majkom Marijom smo sigurni da necemo zalutati, necemo biti prevareni i razocarani.

Jednostavni i ponizni ovdje u Medugorju potvrduju istinitost Isusovih rijeci koje je izrekao u Duhu Svetom: „Slavim te, Oce, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima“ (Lk 10, 21).

Marija nas upucuje na Isusa i vodi Isusu ali nam Isus šalje svoju majku Mariju da ju slušamo i hodimo u poniznosti za njezinim rijecima.

Ona nam dolazi iz slave Oca nebeskoga i govori jednostavno i razumljivo svakome. Marija se kao majka sagnula kako bi je mi djeca mogli razumjeti. Ona cini kao roditelj koji klekne do svog malenog djeteta kako bi ga dijete moglo vidjeti i razumjeti što mu želi reci.

Rijec poniznost dolazi od latinske rijeci humilis tj. ono što je blizu humusu, tlu, zemlji. Zato je sasvim normalno, kako nas izvješcuje Biblija, da mi koji smo od zemlje nacinjeni, budemo ponizni kako bi Boga, i Gospu mogli razumjeti. Djevica Marija ne dolazi da nas osudi i optuži. Jer onaj koji optužuje i osuduje nije u stanju cuti drugoga, on cuje samo sebe. Majka Marija govoreci nama želi cuti i nas, naš vapaj i našu molitvu. Svaku našu molitvu srcem ona uzima ozbiljno.

U jednoj svojoj poruci Gospa kaže: „Draga djeco, klanjam se pred vašom slobodom.“ Ona koja je precista, puna milosti klanja se pred covjekom, pred njegovom slobodom. Kako je veliko dostojanstvo svakog covjeka da njegovu slobodu i Bog poštuje.

Gospina ukazanja u Medugorju su milost i dar neba. To nije niciji posjed, nicije vlasništvo nego besplatni dar meni, tebi, Crkvi i svijetu. Posjed, tj. ono što je naše branimo da nam netko ne otme. S darom je drugacije. Dar nas obvezuje na vjernost Gospi i njezinoj ljubavi. Dar nas obvezuje na svjedocanstvo da se nebo otvorilo i da su rijeke milosti potekle kroz mnoga srca i probudila ih iz duhovnog mrtvila. Zato nas Gospa poziva: „Posebno svjedocite poruke sada kada se približavamo godišnjici mojih ukazanja.“ Cesto nam je Majka Marija govorila: „Draga djeco, ovo je vrijeme milosti.“

Svako ponizno, cisto i jednostavno srce može prepoznati glas majke. Ne dopustimo da nam ovo vrijeme milosti bude vrijeme naše propasti nego vrijeme obracenja i novog života s Bogom.

I danas nam Djevica Marija kaže: „Ja sam s vama.“ Budimo i ostanimo i mi s njom.

Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.5.2005BackHomeOverviewInfo
Last Modified 06/03/2005