Razmišljanje uz zadnju poruku, 25. lipnja 2004


SVAKI OD VAS JE VAŽAN

"Draga djeco! I danas je radost u mom srcu. Želim vam zahvaliti što cinite moj plan ostvarivim. Svaki od vas je važan, zato djecice, molite i radujte se sa mnom zbog svakog srca koje se obratilo i postalo sredstvo mira u svijetu. Molitvene grupe su snažne da preko njih mogu vidjeti, djecice, da Duh Sveti djeluje u svijetu. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. lipnja 2004


Dvadeset tri godine ljubavi i Marijine blizine su iza nas, ali je Marija još uvijek s nama i pred nama. I danas srca puna radosti upucuje svoju majcinsku rijec. I danas nam otvara svoje srce koje se raduje zbog svakog srca koje se obratilo. Iako svaku svoju poruku pocinje rijecima: «Draga djeco!», ona se obraca tebi osobno, ona misli na tebe, na tvoje srce i stalo joj je do tvoga života i do tvoje buducnosti.

Danas nam zahvaljuje za sve što cinimo da se njezin plan ostvari. U poruci od 25. 8. 1991. govorila nam je: «Pozivam vas na odricanje za devet dana, tako da se s vašom pomoci ostvari sve što ja želim ostvariti preko tajna koje sam zapocela u Fatimi.»

Marija nije naša majka samo 23 godine nego je postala majkom našom na poseban nacin kad nam je Isus darova s križa rijecima: «Evo ti majke»! «I od toga casa uze je ucenik k sebi»(Iv 19, 27). Marija želi da je i mi poput apostola Ivana uzmemo k sebi, u svoju kucu.

Danas je njezina i naša obljetnica, njezin i naš dan. Danas smo ponosni i radosni kao i ona zbog svih milosti neba koje su se po njoj spustile na ovaj svijet. Radosni smo i zahvalni Bogu zbog svakog srca koje se ovdje probudilo, ozdravilo i oslobodilo od svega zla koje razara život.

Ovaj svijet treba Boga, treba njegovu milost i te potrebe su ogromne. Medugorje se može ciniti kao kap u moru tih potreba. Ono je oaza u pustinji ovoga svijeta. Tu oazu mnogi su pronašli ali je još veci broj onih koji trebaju spoznati da ona postoji, da postoji Bog koji ih ceka. Važno je da covjek zna i vjeruje da postoji ta oaza na kojoj može okrijepiti svoje snage, utažiti svoju žed i glad za mirom, ljubavlju, u konacnici za Bogom.

Djevica Marija dobro zna da je još velik broj onih koji tek trebaju postati sredstvima mira u ovom svijetu. Danas se obraca prvenstveno onima koji su se obratili, onima koji ljubav Božju nose i tako ozdravljaju prostore kojima se krecu i meduljudske odnose koji su ranjeni zavišcu, sebicnošcu, mržnjom i zlocom. Majka Marija zna da je bolje upaliti malo svjetlo u ovom svijetu nego trošiti svoje snage u proklinjanju tame. Zato ne upire prijetecim prstom u naše rane i grijehe nego je neumorna u poticanju na ono dobro, sveti i božansko koje postoji u nama.

Svi smo potrebni i važni u ocima naše nebeske majke. Ne trebamo se praviti važnima, biti ono što nismo. Nije nam potrebno glumiti i maskirati se poput Adama i Eve nakon što su sagriješili. Pred njom možemo biti djeca, otkriti joj svoju golotinju znajuci da ce nas ona obuci u cistocu i snagu svoje majcinske ljubavi koja je kadra ozdraviti u nama što je grijeh ranio.

Od nas ni Bog ni Marija ne ocekuju da cinimo ono što nam je nemoguce. Ne ocekuju da cinimo velika i velicanstvena djela nego jednostavna djela ali s puno ljubavi i dobrote.

Kao što nismo na svijet došli bez dobrote i ljubavi tako ni sami ne možemo rasti u vjeri i do Boga doci bez drugih. Toliko toga smo primili od drugih. Zbog toga Marija istice molitvene grupe u kojima na najbolji nacin možemo rasti kao djeca Marijina po kojima ce djelovati snaga Duha Svetoga.

Majko Marijo, Kraljice našega mira, Kraljice neba i zemlje ne umori se s nama, ne umori se pozivati nas i voditi putem spasenja.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26. 6. 2004BackHomeOverviewInfo
Last Modified 07/02/2004