Razmišljanje uz zadnju poruku, 25. svibnja 2001


BOG JE IZVOR BLAGOSLOVA

"Draga djeco! U ovom milosnom vremenu pozivam vas na molitvu. Djecice, radite puno ali bez Božjega blagoslova. Blagoslivljajte i tražite mudrost Duha Svetoga da vas vodi u ovom vremenu kako biste shvatili i živjeli u milosti ovoga vremena. Obracajte se, djecice, i kleknite u tišini vašega srca. Stavite Boga u središte vašega bica kako biste tako mogli u radosti svjedociti ljepote koje Bog neprestano daje u vašemu životu. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu." 25. svibnja 2001.


I u ovoj poruci kao i u nekoliko prethodnih Gospa nam govori kako je ovo milosno vrijeme. Njezina nazocnost medu nama je milosno vrijeme koje želi da iskoristimo da nam dani i godine ne produ uzalud. A život i godine prolaze i teku kao rijeka. Gospa nas poziva na tišinu srca. Kako netko rece u molitvi: «Bože kada budeš prolazio i pokucao na moja vrata daj da te cujem i da ti otvorim, daj da budem kod kuce, kod sebe.» Cesto smo u napasti biti izvan sebe, biti necim zaokupljeni i tako rastreseni, a Bog nas preko Marije želi sabrati i sakupiti. Strah nas je susresti se sa sobom i s Bogom, te imamo potrebu neprestano nešto raditi, govoriti i biti necim okupirani. Danas se covjek boji tišine a jedino u tišini vlastitog srca može se Boga i sebe susresti i cuti. Gospa nam govori da radimo puno ali u tom radu nema Božjeg blagoslova, nema one soli koja daje okus kruhu i hrani. Kao što je kruh bez soli bljutav i ne jestiv tako je i naš rad prazan bez blagoslova kojega Bog daruje onima koji ga traže. Blagoslov je snaga i svjetlo našim koracima. Po blagoslovu ulazi svjetlo i mir u nas. Cim netko umjesto psovke uvede obicaj blagoslivljanja, umjesto navike da proklinje naviku da želi dobro drugima, on postaje zdrav, sretan, izbavljen iz ruku neprijatelja. Izustiti ime Božje uzalud i huliti na ime Božje donosi smrt, bolest i propast. Naše rijeci koje izgovaramo govore puno o nama. Rijec je sposobna da rani i da ozdravi, sposobna je ubiti ali isto tako i vratiti život. Zato je važno ružno i zlo u nama pobjedivati dobrim i lijecim, cistim i blagoslovljenim. Sve što je blagoslovljeno donosi blagoslov. Blagoslovi jednu stvar i ona ce blagosloviti tebe! Proklinji je i ona ce prokleti tebe. I što u životu osuduješ, to ce ti se vratiti udarcem i raniti te. Ako blagosloviš neku životnu situaciju onda ona nema snage da te povrijedi, i ako ti donosi neko vrijeme nevolju, malo pomalo ce nevolja nestati a blagoslivljanje iz iskrena srca postat ce blagoslov za druge. Kad blagoslivlješ sam postaješ spreman primiti blagoslov.

U ljudskoj je prirodi biti zavidan, loše govoriti o drugome, pa cak i proklinjati one koji imaju uspješan život i bogatstvo. Ljudi postaju zavidni i teško im je blagoslivljati one koji su u svome životu došli do necega, postigli nešto. Umjesto toga naginju tome, da ih kritiziraju i loše govore o njima. Ako je nekoga Bog obdario vidljivim dobrom, budi velik i zahvaljuj za tu Božju dobrotu na tvome bratu, neka tvoje oko ne bude zavidno. Ako vidiš nekoga da je blagoslovljen Božjom snagom onda ga i ti blagoslivljaj i blagoslov ce takoder doci i u tvoj život. To je Božje obecanje. Blagoslivljaj takoder svoje životne okolnosti. Blagoslivljaj da bi se mogla dogoditi promjena na bolje, jer upravo mijenjaš ljude onim što o njima misliš, govoriš i ocekuješ. Ako ljude hranimo nadom, vjerom, ljubavlju i povjerenjem oni ce uspjeti. Napajati sebe i druge blagoslovima i pozitivnim mislima i rijecima znaci oživjeti u sebi i u drugima ono blago koje jesmo i koje nosimo. U punini ljubavi i blagoslova majcinskog srca Marija nam vec gotovo 20 godina nudi milosti svoje nazocnosti medu nama. Srcem pridimo nebeskoj majci kako bismo mogli nadvladati sve mržnje, proklinjanja, zavisti, ogovaranja i klevetanja. Ona nas upucuje da molimo Duha Svetoga kojega Bog želi poslati svima koji ga žele i traže. Bog ne može ostati gluh, ne može ne odgovoriti na vapaje koje dolaze iz srca. Potrebno mu je vrata života otvoriti. Nece i ne želi na silu provaliti ni u ciji život. Oduprimo se svakoj nemarnosti i hladnoci srca. A tebe Marijo, Kraljice mira, molimo ne umori se s nama, govori nam, opominji nas i vodi putevima života.

Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.5. 2001.


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 05/30/2000