Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. travnja 2009


MOLITE ZA MIR I SVJEDOCITE GA

"Draga djeco! Danas vas sve pozivam da molite za mir i da ga svjedocite u svojim obiteljima kako bi mir postao najvece blago na ovoj nemirnoj zemlji. Ja sam vaša Kraljica Mira i vaša majka. Želim vas povesti putem mira koji dolazi samo od Boga. Zato molite, molite, molite. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. travnja 2009.


Gospa nas u poruci od 25. travnja 2009. godine poziva da molimo za mir i da istovremeno budemo svjedoci toga mira, prije svega u našim obiteljima a onda i u cijelome svijetu. Cinjenica je kako je nemir u razlicitim oblicima prisutan u ovo naše vrijeme. Znajuci to ne smijemo ostati ravnodušni, nego trebamo upotrijebiti svoje najbolje snage u izgradnji mira. Crkva koja od samog svog pocetka naviješta Radosnu vijest pozvana je naviještati i ostvarivati mir u svako vrijeme. Blagopokojni papa Ivan Pavao II u poruci za Svjetski dan molitve za mir piše: «Ne tvrdimo da u citanju Evandelja nalazimo vec gotove formule za ostvarenje ovoga ili onog napretka u miru. Ali na svakoj stranici Evandelja i povijesti Crkve nalazimo duh bratske ljubavi koji mocno odgaja za mir». Mi kršcani smo pozvani naviještati i svjedociti mir vlastitim životom. Izgradivanje mira nije pitanje izbora nego obveze. Mir se nikada ne stjece jednom zauvijek, nego ga stalno treba graditi, jer je upravo mir najdublja cežnja covjekova srca. U svojoj knjizi Postite srcem pokojni fra Slavko Barbaric o miru piše slijedece: «Koliko puta smo izgubili mir zato što smo oholi, sebicni, zavidni, ljubomorni, gramzljivi, ovisni o vlasti i casti. Iskustvo potvrduje da se postom i molitvom pobjeduje zlo, oholost i sebicnost, da se srce otvara, a ljubav i poniznost, darežljivost i dobrota rastu, cime se ostvaruju pravi uvjeti za mir. I tko ima mir jer ljubi i prašta, taj i duševno i tjelesno ostaje zdrav i sposoban svoj život oblikovati na nacin dostojan covjeka, najuzvišenijeg stvorenja Božjega. Postom i molitvom se umanjuju i svode na pravu mjeru ljudske potrebe, cime se opet stvaraju uvjeti za mir i pravilan odnos prema drugima i prema materijalnim stvarima. U Svemu što cinimo, bilo dobro bilo zlo, tražimo mir. Kad covjek ljubi, traži i doživljava mir, kad ostaje trijezan i bori se protiv ovisnosti, traži mir, kad se opija takoder na neki nacin traži mir; kad moli, traži mir, kad se bori za svoj život i život onih koje voli, ostvaruje mir».

Gospa Kraljica mira nas želi uvesti u pravi mir a to njezin Sin i naš Gospodin Isus Krist koji je istinski i pravi kralj mira. Molitva je siguran put do Isusa i do neba. Ona traži od nas u zadnjoj poruci tri puta uzastopice da molimo jer je jedino molitva siguran i ispravan put. Odazovimo se svim srcem i svom dušom pozivu naše majke Marije, Kraljice Mira i ona ce nas uvesti i pravi mir, u Božju ljubav, blizinu i radost.


Fra Danko Perutina
Medugorje 26.4.2009


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 05/01/2009