Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. travnja 2008


TRAŽITE BOŽJU VOLJU I CINITE DOBRO

"Draga djeco! I danas vas sve pozivam da rastete u Božjoj ljubavi kao cvijet koji osjeti tople zrake proljeca. Tako i vi djecice rastite u Božjoj ljubavi i nosite je svima onima koji su daleko od Boga. Tražite Božju volju i cinite dobro onima koje vam je Bog stavio na vaš put i budite svjetlo i radost. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. travnja 2008.


Gospa nas na pocetku poruke od 25. travnja 2008. godine poziva da rastemo u Božjoj ljubavi. Rasti u ljubavi znaci otvoriti se Bogu poput cvijeta, da nas on obasja, zahvati i prožme. To se može dogoditi samo u ozracju molitve jer je molitva poput kanala, poput cijevi kroz koju Bog spušta svoju ljubav i svoju milost na ovu zemlju. Istinska molitva može doci jedino iz srca koje dopušta da ga posve obuzme i prožme silina Božje ljubavi. Takva Božja ljubav može obuzeti jedino onoga koji moli srcem tj. cijelim svojim bicem. Božja ljubav traži odgovor a to je vjera. Vjerom ispunjeno srce možemo usporediti sa svjetlom. Vjera poput svjetla odgoni tamu, tjeskobu i ocaj, ulijeva sigurnost i daje snagu. Ona na neki nacin osvjetljuje put onih koji je posjeduju i vodi ih kao što je tamni oblak danju a svijetli nocu vodio Izraelce kroz pustinju. Oni koji od vjere ocekuju jasne i opipljive dokaze moraju se razocarati, jer vjera nadilazi dokaze i argumente. Vjera se ne može mjeriti samo znanjem, jer je ona prije svega život, odnosno životno usmjerenje koje se ne može uvijek izreci znanjem. Vjeru možemo usporediti sa zvijezdama koje u noci vode mornare. One ne osvjetljuju valove po kojima mornari plove ali sigurno im pokazuju smjer kretanja.

Gospa nas poziva na traženje Božje volje, a ona nam se otkriva u punini samo u osobnom susretu s Kristom. Jedino traženje i vršenje Božje volje ce nas uvesti u Kraljevstvo nebesko. Isus kaže: «Nece uci u život koji mi govori Gospodine,Gospodine, nego koji vrši volju Oca moga koji je na nebesima»! (Mt 7,21). Božja volja je važnija od naše volje. Tražiti i vršiti Božju volju ne znaci izgubiti se ili se odreci svoje slobode vec naprotiv, znaci oslobadati se od ropstva i grijeha svaki dan. To znaci oslobadati se od ropstva kojim nas zarobljavaju mali bogovi kao što su: moc, novac i zarada, tuda mišljenja, itd. Svi ti idoli oduzimaju život, jedino ga Bog daruje. Svi drugi bogovi obecavaju mnogo, a ne daju ništa. Gospa je prihvatila volju Božju, pristala je služiti jedinom pravom Bogu i vršiti njegovu volju. Ona je samo jednom svojom rijecju fiat - neka mi bude - uz Božju milost promijenila tijek povijesti.

Vršenjem Božje volje mi ulazimo u prijateljski odnos s Bogom. Kad su Isusu rekli da je došla njegova majka i njegova braca, te da ga traže, on je odgovorio: «Tko je majka moja i braca moja? I okružio pogledom po onima što su sjedili oko njega u krugu i rekao: Evo majke moje, evo brace moje! Tko god vrši volju Božju, on mi je brat i sestra i majka.» (Mk 3,33-35).

Na kraju poruke Gospa nas poziva da svim ljudima cinimo dobro i da budemo svjetlost i radost. Svjetlost i radost može biti samo onaj koji svaki dan svjedoci Božju ljubav kako je to radila na primjer majka Terezija. Biti svjedok znaci potpuno se predati u Božje ruke, predati svega sebe, živjeti poruku Evandelje prije nego je priopcimo drugima, živjeti u osobnom susretu s Bogom koji je postao covjek, živjeti s Gospodinom umrlim i uskrslim.

Neka nam Marija, Majka Kristova i Majka Crkve, pomogne da posvuda nosimo poruku mira, radosti i praštanja, poruku koja ce promijeniti svijet.


Fra Danko Perutina
Medugorje 26.4.2008


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 05/07/2008