Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. travnja 2007


OVO JE MILOSNO VRIJEME DOK SAM S VAMA

"Draga djeco! I danas vas ponovno pozivam na obracenje. Otvorite vaša srca. Ovo je milosno vrijeme dok sam s vama, iskoristite ga. Recite: „Ovo je vrijeme za moju dušu“. Ja sam s vama i ljubim vas neizmjernom ljubavlju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. travnja 2007.


Djevica Marija, Kraljica Mira i danas preko svoje poruke poziva nas na obracenje. To je najvažnija Gospina poruka koja odjekuje ovdje u ovome mjestu. To je odjek Isusovih rijeci iz Evandelja. Gospa nam ništa drugo i ne želi reci nego ono što nam je Isus govorio. Ne dolazi nas uciti neku novu nauku nego nas želi probuditi kako bismo Isusa i njegovu rijec uzeli ozbiljno i vršili je u svom životu.

Gospina prisutnost, ukazanja i poruke koje nam upucuje u ovo naše vrijeme jesu milost koju nam Bog daruje. Dogodi nam se u životu da znamo nešto cijeniti tek kada to izgubimo. Tako je i sa zdravljem. Znamo ga cijeniti kad ga izgubimo, kad obolimo. Gospa ne želi da ostanemo žalosni što nismo iskoristili ovo darovano milosno vrijeme.

Živimo u ovom vremenu koje nam je darovano i koje tece i nosi nas. Zato je vrijeme dragocjenost koje trebamo necim ispuniti. Vrijeme može biti prazno i ispunjeno. Dan i vrijeme koje živiš možeš promašiti lutanjima, gubljenjem vremena u površnostima, zabavama nakon kojih ostaje praznina. Cime ispuniš svoje vrijeme takva ce biti tvoja buducnost. Vrijeme je poput posude koja ti se nudi. Ako u tu posudu staviš neko dobro djelo, molitvu koja te oslobodila od straha ili depresije tada ce tvoje vrijeme biti ispunjeno dobrotom i svjetlom i tada je tvoja buducnost sigurna.

Pogrešno je u životu okretati se natrag i vezati se na ono što je bilo loše ili negativno. Mnogi prožive život razmišljajuci o prošlosti i optereceni strahom od buducnosti, tako da ne žive nikada danas. Danas možeš odluciti uciniti nešto dobro sebi i svojoj duši. Danas možeš poceti odvažno moliti, vjerovati i prepustiti Bogu svoj dan i svoj život. Danas možeš poceti posao koji si odgadao ili obvezu koja te cekala a bojao si se dovršiti je. Danas možeš pogledati u svoje srce i prepoznati u njemu najdublju cežnju za Bogom. Danas možeš obogatiti svoj dan i vrijeme koje živiš. Na ovoj zemlji živimo samo jednom, kao na pozornici. Ovaj dan ti je samo jednom darovan. On se više nece vratiti. Ono što propustiš uciniti ne možeš vratiti. Za vjecnost se odlucujemo danas ne poslije smrti. Ako se danas odlucimo za Boga, za pravdu, istinu i dobrotu onda cemo to u vjecnosti uživati. Vrijeme je dar u kojem možemo rasti do punine koju nam je Bog namijenio.

Naša nebeska Majka Marija želi da susretnemo i upoznamo njezina Sina Isusa koji nam jedini daruje istinski mir i radost. Majka Marija je proživjela svoj život na ovoj zemlji i do kraja ostala vjerna Bogu. Ona je samo covjek kao i mi ali je tako visoko dospjela i želi da i mi budemo tamo gdje je ona. Ona je imala srce za Boga i covjeka. Ona ne miruje i ne može mirovati, nego nas zove i odaziva se na naš vapaj, zagovara nas pred Ocem nebeskim. Ona nam dolazi kao majka i prijateljica te nam povija rane i vodi svome Sinu.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.4.2007BackHomeOverviewInfo
Last Modified 05/04/2007