Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. travnja 2006


POZIVAM VAS DA IMATE VIŠE POVJERENJA

"Draga djeco! I danas vas pozivam da imate više povjerenja u mene i moga Sina. On je pobijedio svojom smrcu i uskrsnucem, i poziva vas da preko mene budete dio Njegove radosti. Vi ne vidite Boga, djecice, ali ako molite osjetit cete Njegovu blizinu. Ja sam s vama i pred Bogom zagovaram za svakoga od vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. travnja 2006


U ovoj poruci Kraljica Mira nas poziva na više povjerenja u Nju i Njezinog Sina i našeg Spasitelje Isusa Krista. Znamo kako je povjerenje važno u životu. Nezamisliv je život na ovoj zemlji bez povjerenja u druge ljude. Možemo zamisliti što bi se dogodilo da sumnjamo u sve i u svakoga. Nepovjerenje nas zatvara od drugih ljudi. U nepovjerenju se branimo od drugih. Bez vjere naš je život ugrožen. Suprotno od vjere i povjerenja nije nevjera i ateizam nego strah. U strahu se covjek osjeca ugrožen, napadnut od svakoga. U strahu on osjeca da se mora braniti, napadati i vrijedati druge kako bi sacuvao svoj život. Na taj nacin ugrožava ne samo meduljudske odnose s drugima nego uništava i samoga sebe.

Strah covjeka paralizira a vjera oslobada i donosi sigurnost, mir i slobodu. Dijete ne može živjeti bez povjerenja u svoje roditelje. Dijete ima povjerenje u svoje roditelje i zato se može na njih osloniti i tako rasti i ostati na životu. Isus ce nam upravo staviti pred oci sliku djeteta govoreci: „Ako se ne obratite i ne pokažete kao mala djeca, doista necete uci u kraljevstvo nebesko“ (Mt 18, 3). Isus ce toliko puta reci: „Vjera te tvoja spasila“ (Mk 5, 34).; „samo vjeruj, ne boj se“ (Lk 8, 50); „sve je moguce onome koji vjeruje“ (Mk 9, 23).

Zato što nedostaje djetinje vjere u Boga u nama se radaju napetosti, frustracije, tjeskobe, nervoze. Sve je manje trenutaka u našem životu u kojima osjecamo istinsku i intenzivnu prisutnost Božju. Osjecamo se rastrgani i umorni a Bog ceka. Isus nas preko svoje Majke poziva i danas, i kroz svih ovih 25 godina ukazanja Djevice Marije.

A Marija kao Majka nam pred oci stavlja u ovoj svojoj poruci Isusa, raspetog i uskrslog, Isusa pobjednika nad svim što razara ljudski život.

Isus Krist je živ, on nije pokojni Isus, nego živi. On bi nam i danas želio reci preko svoje Majke: „Vjerujte mojoj majci, ljubite je kao što sam je ja ljubio, ucinite sve ono što vam ona kaže kako bi bili dio moje Uskrsle radosti i pobjede.“ Majka se ne može odvojiti od svoga djeteta. Tako se ni Marija ne može odvojiti od Isusa.

„Vi ne vidite Boga, ali ako molite osjetit cete Njegovu blizinu“ – govori nam Marija. Bog je Duh, a mi imamo duh i duhovne sposobnosti kojima ga možemo osjetiti, doživjeti i susresti. Imamo sposobnosti vjerovati, ljubiti, nadati se. Put do susreta s Bogom je molitva. Neki drugi put i sredstvo ne postoji. Ako vam netko kaže da postoji ne vjerujte mu. Bog nas po Mariji ceka. Ceka kada cemo mu konacno povjerovati i poceti živjeti.

Marija je zagovornica, posrednica i odvjetnica naša pred Bogom. Neumorna je s nama i ne dopušta nam da zaspimo. Ona ne broji svoja ukazanja, svoje poruke. Ona ne živi u matematici nego u ljubavi. Nije joj važan broj nego svatko od nas joj je važan. Istinska ljubav ne pozna brojeva nego je bezgranicna.

Pocnimo vjerovati i ljubiti kako bi upoznali i susreli Boga a time i sami sebe i jedni druge.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.4.2006BackHomeOverviewInfo
Last Modified 05/03/2006