Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. travnja 2005


OBNOVITE MOLITVU U VAŠIM OBITELJIMA

"Draga djeco! I danas vas pozivam da obnovite molitvu u vašim obiteljima. Molitvom i citanjem svetoga Pisma neka ude u vaše obitelji Duh Sveti koji ce vas obnoviti. Tako cete vi postati vjeroucitelji u svojoj obitelji. Molitvom i vašom ljubavlju svijet ce poci na bolji put, i ljubav ce zavladati svijetom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. travnja 2005.


U svojoj poruci Djevica Marija obraca se obiteljima. Majcinskim srcem poziva na obnovu molitve u našim obiteljima. Majka Marija dobro zna kako su na poseban nacin ugrožene obitelji. Obitelj je svetište svakog covjeka u kojem raste, odgaja se i upija u svoje srce sve vrednote koje bi trebali roditelji posredovati svojoj djeci.

Danas se govori o mnogim krizama a na poseban nacin je obitelj u krizi. Obitelj je napadnuta sa svih strana zlom koje želi rastociti i uništiti zajedništvo, slogu i mir obitelji. Na poseban nacin u krizi su obitelji jer je obiteljska molitva u mnogim obiteljima nestala. Gospa ne dijagnosticira bolest suvremene obitelji nego u ovoj poruci daje terapiju, kako izlijeciti, obnoviti i oživjeti naše obitelji. Vraca nas izvoru života, daje nam u ruke sredstva: Molitvu i citanje svetog Pisma, Božje rijeci. Po ovim sredstvima Duh Sveti, umjesto duha svijeta, uci ce u naše obitelji i sa sobom donijeti blagoslov, mir i zajedništvo života.

Gospa kao Majka ne izmišlja neka nova sredstva nego daje prokušanu, najjednostavniju i najzdraviju hranu svojoj djeci. Ta duhovna hrana i sredstva su prokušana u kršcanskoj tradiciji crkve. Na njoj su se hranile generacije i živjele svoju vjeru, nadahnjivale se i ostajale na Božjem putu, na putu koji vodi u život i to ne bilo kakav život.

Gospa kaže: Molitvom i citanjem svetog Pisma neka ude u vaše obitelji Duh Sveti. Moliti s Biblijom to znaci da smo na najboljem putu, na najsigurnijem temelju i najboljem izvoru molitve. Tu se susrecem s Božjom rijecju kojom mi želi nešto reci. Božja rijec u svetom Pismu nije neki tekst iz nekog romana ili neke druge knjige. Nije ga izgovorio ili napisao bilo tko. To je Božji govor koji se upravo po tom tekstu uvijek cuje i odjekuje kroz sva vremena. Gospodin mi i danas želi nešto reci po svojoj rijeci. Njegova rijec nije mrtvo slovo nego živa rijec ukoliko joj dopustim da bude živa u meni. Potrebno se zapitati: „Gospodine, što mi želiš reci?“ Važno je zauzeti stav poniznog srca koje sluša i kaže: „Govori, Gospodine, sluga tvoj sluša.“

Kad slušam što mi govori Gospodin moci cu govoriti, svjedociti i živjeti svoju vjeru. Onda cemo moci i druge voditi i poucavati u vjeri, posebno one koje nam je Gospodin stavio na put.

Posebno su ovom porukom pozvani roditelji postajati ne samo oni koji su rodili djecu nego nadasve oni koji ih neprestano radaju za vjeru i u vjeri.

Molimo s Gospom i molimo Gospu posebno za roditelje da ne odustanu, da se ne umore svjedociti i u vjeri radati svoju djecu.

Kako rece sveti Franjo Saleški: „Kad vas vaša djeca više ne žele slušati govoriti o Bogu, onda vi govorite Bogu o svojoj djeci.“

Bog ce vas cuti. On ozbiljno uzima svaku našu ozbiljnu molitvu. Onu molitvu u koju i mi sami vjerujemo može i Bog uzeti ozbiljno i ostvariti je.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.4.2005BackHomeOverviewInfo
Last Modified 05/01/2005