Razmišljanje uz zadnju poruku, 25. travnja 2002


TRAŽITE OD BOGA OBRACENJE SRCA

"Draga djeco! Radujte se sa mnom u ovom proljetnom vremenu kad se sva priroda budi i vaša srca žude za promjenom. Otvorite se djecice i molite. Ne zaboravite ja sam s vama i želim vas sve povesti mom Sinu da vas on nadari iskrenom ljubavlju prema Bogu i svemu onome što je od njega. Otvorite se molitvi i tražite od Boga obracenje vaših srca, a sve ostalo on vidi i provida. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu." 25. travnja 2002.


Blažena Djevica Marija, Kraljica mira, hoda zajedno s nama ovim putevima života prateci nas svojim kratkim i majcinskim rijecima svakoga mjeseca. Kroz ovih gotovo dvadeset i jednu godinu neprestano nas utvrduje u sigurnosti da je Ona s nama.

Nalazimo se pred mjesecom koji je posvecen Majci Isusa Krista. Mjesec svibanj prepun je proljetnog budenja života u prirodi koja nam je darovana. Zbog toga Majka Marija nas poziva da ucimo od prirode, da zajedno s budenjem prirode probudimo svoja srca. Govorila nam je kako su naše duše poput cvijeta. Svaki grijeh oduzme ljepotu duše, ukrade joj osmijeh, navuce crne i negativne misli, optereti život, otruje meduljudske odnose, razori ljubav i oduzme radost srca. Svaki grijeh je nasilje na covjekovu dušu i život. Isto tako priroda ne trpi nasilje. Ako covjek nasilno želi promijeniti celicne prirodne zakone koje je Stvoritelj u nju ugradio to se osveti covjeku u obliku razlicitih nepoznatih bolesti koje se iz dana u dan povecavaju.

U ljudskoj naravi je da ljubi, da živi u miru. Ako covjek ne ljubi on ne može biti sretan. Kad se covjek udalji od Boga on postaje opasan i za sebe i za druge. On pocinje venuti i duhovno umirati. Kad se naše tijelo razboli ono nastoji svim silama i snagama ozdraviti, a covjek vlastitom tijelu razlicitim lijekovima želi pomoci da ozdravi. I u naš duh Bog je stavio cežnju za srecom, za mirom i za ljubavlju. Nitko od ljudi nije izmislio ljubav. Nju otkrivamo kao potrebu da preživimo na ovoj zemlji. Covjek je može tražiti na razne nacine i na razlicitim putevima ali samo Bog koji je stvorio ljudsko srce može ga do kraja ispuniti i iscijeliti. Gospa nam pokazuje put: molite. Obecaje nam svoju prisutnost, suputništvo, suradnju danas, u ovom trenutku.

Sve velike stvari su vrlo jednostavne, gotovo nevjerojatne. Isus se rodio na tako jednostavan i nevjerojatan nacin u obicnoj štali. Odrastao jednostavno i izabrao na vrlo jednostavan nacin svoje ucenike koji ni po cemu nisu bili neobicni. Gospa ovdje dolazi na jednostavan nacin preko obicne djece vidjelaca i govori nam ljudskim, razumljivim jednostavnim rijecima. Bez buke i galame. U ovoj poruci želi da ucimo od prirode. Postoje prirodne ljepote koje covjeka zadive i ispune necim velicanstvenim kao da stoji pred Svevišnjim. A u svojoj biti priroda je vrlo jednostavna. Ne postoje nigdje velike tvornice koje bi proizvodile šarenilo cvijeca i livada, ljepotu planina i mora. Sve je to djelo Stvoritelja. Tako je i Marija velika ne po djelima ucinjenim ljudskom snagom nego rukom Stvoritelja. Zato ona klice: «Jer velika mi djela ucini Svesilni, sveto je ime njegovo» (Lk 1, 49).

Sve što se dogada u dušama brojnih vjernika hodocasnika koji pohode ovo sveto mjesto djelo je Stvoritelja koji ne zaboravlja svoju djecu. Gospina ukazanja danas su potvrda toj sigurnosti.

Gospine zadnje rijeci ove poruke su evandeoske, Isusove rijeci. «Tražite obracenja vaših srca, a sve ostalo on vidi i provida. Isus ce reci: «Tražite kraljevstvo njegovo, a to ce vam se nadodati» (Lk 12, 31).

Majko Marijo, hvala ti za rijeci Božje, rijeci majcinske. Hvala ti za sve one koji su tvojim rijecima povjerovali i otvorili srca za susret s Bogom, izvorom života, ljubavi i mira. Izmoli nam Marijo, milost kako bi znali odvojiti dragocjeno od bezvrijednog u našem životu.

Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26. 4. 2002.


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 05/03/2002