Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. ožujka 2009


PROBUDITE VAŠE DUŠE MOLITVOM

"Draga djeco! U ovom proljetnom vremenu kada se sve budi iz zimskog sna, probudite i vi vaše duše molitvom da bi bile spremne primiti svjetlo uskrslog Isusa. Neka vas On, djecice, približi svome srcu kako biste postali otvoreni prema vjecnom životu. Molim za vas i zagovaram pred Svevišnjim za vaše iskreno obracenje. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. ožujka 2009.


Ako pogledamo oko sebe vidimo kako se priroda, iako sporo, budi i nagoviješta proljece. Gospa nas u poruci koju nam je dala na blagdan Naviještenja Gospodinova, 25. ožujka 2009. godine, pozvala da probudimo naše duše molitvom kako bi bile spremne primiti svjetlo uskrslog Isusa. Kada nas Gospa poziva na molitvu nama prvo pada na pamet da bi trebalo moliti za obracenje grešnika, za ovaj svijet, i tako dalje. Rijetki se sjete da se poziv na molitvu prije svega odnosi na nas same. Gospine rijeci su uvijek natopljene ljubavlju pa tako i ovoj poruci ona kaže: probudite vaše duše molitvom. Ove rijeci su poziv da zauzmemo drugaciji stav prema molitvi od dosadašnjega. Pozvani smo najprije moliti za svoje obracenje a tek onda za obracenje drugih ljudi. Mi se trebamo najprije promijeniti, a onda ce se poceti mijenjati naši bližnji pa i cijeli svijet. Tako probudeni lako cemo se otvoriti Bogu i primiti svjetlo uskrslog Krista.

Isusovo probodeno srce je najviši izraz Božje ljubavi prema covjeku. U svim kulturama srce osim tjelesnog organa oznacava i ljubav. Zato nam Gospa kaže: Neka vas Isus približi svome srcu kako bi postali otvoreni prema vjecnom životu. Isus je toliko ljubio ljude da se nije štedio sve dok se nije iscrpio i istrošio kako bi ljudima pokazao svoju ljubav. Medutim, kao i u ono doba tako i danas Isus nije prihvacen. Njega vrijedaju, ranjavaju, ubijaju jezikom, psovkom, klevetom, mržnjom. Zato nas Gospa vecerašnjom porukom poziva sve, ne samo nas katolike, nego cijeli svijet da se približimo Isusovom srcu kako bi postali otvoreni prema vjecnom životu. Hoce li se i ovaj poziv izgubiti u pustinji i pustoši ovoga svijeta? Hocemo li još jedan put precuti poziv Kraljice mira iz Medugorja?

Svi oni koji su iskusili Božju i Gospinu ljubav dužni su svjedociti i upoznati Europu ali i cijeli svijet sa raspetom ljubavlju, koja je bila probodena, koja je umrla na križu, uskrsnula i danas je živa. Svaki novi dan je prilika da svjedocimo tu ljubav. Neka nam pomogne naša najveca zagovornica, posrednica i odvjetnica, Blažena Djevica Marija naša Gospa.


Fra Danko Perutina
Medugorje 26.3.2009


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 03/31/2009