Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. ožujka 2006


VODIM VAS PUTEM SVETOSTI

"Hrabro djecice! Odlucila sam voditi vas putem svetosti. Odrecite se grijeha i podite putem spasenja, putem koji je izabrao moj Sin. Preko svake vaše muke i trpljenja Bog ce naci za vas put radosti. Zato vi, djecice, molite. Mi smo vam blizu svojom ljubavlju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. ožujka 2006.


Blažena Djevica Marija svoju majcinsku poruku ovog mjeseca pocinje rijecima: „Hrabro djecice!“ Majka želi ohrabriti, probuditi i potaknuti svoju djecu na putu svetosti. Kako rece u svojoj poruci: „Draga djeco, došla sam vam pomoci jer vi ne možete sami.“ Marija je puna milosti i želi ono najbolje svojoj djeci, a to je svetost.

Svi su u Crkvi pozvani na svetost. Naš blagopokojni papa Ivan Pavao II isticao je: „Bez oklijevanja kažem da je perspektiva u koju treba smjestiti citav pastoralni hod svetost. Besmisleno bi bilo zadovoljiti se životnom prosjecnošcu živeci pod znakom minimalisticke etike i površne religioznosti.“ Blažena Majka Tereza je govorila: „Svetost nije luksuz za nekolicinu nego zadaca svih.“ Ideal kršcanske svetosti nije neka vrsta izvanrednog života koji mogu živjeti samo neki „velikani“ svetosti. Željeti postati svet znaci željeti postati sve slicniji osobi koju volimo. Covjek se pretvara u ideal koji stoji pred njim. Mi imamo najljepšu, najsvetiju i najcistiju Majku, Djevicu Mariju.

Ona je Blažena jer je vjerovala. Njezina najveca slava je da nema ništa svoga vlastitoga, nije zadržala ništa od svoga „ja“ cime bi se mogla slaviti u necemu radi same sebe. Ona nije stavljala nikakve zapreke Božjoj milosti niti je se opirala Božjoj ljubavi i volji. Bila je slobodna od svake ljage sebicnosti koja bi mogla potamniti Božje svjetlo u njezinom srcu. Marija je potpuno slobodna od svakoga grijeha bila cista kao staklo veoma cista prozora koji nema druge zadace nego da propušta suncano svjetlo.

Upravo tim Božjim svjetlom kroz svoja ukazanja i kroz svoju blizinu ovdje želi obasjati svako srce, potaknuti i povesti svako srce putem svetosti.

Da bi covjek mogao poci u drugo mjesto potrebno je napustiti mjesto na kojem se nalazi. Zato nam govori odrecite se grijeha i svega što vas veže. Imati hrabrosti reci Ne grijehu i Da Bogu.

Isus je za nas bio kušan, trpio, mucen i ubijen. Za nas je izabrao put spasenja. Za nas je sve to ucinio ali ne i umjesto nas. Nece i ne želi umjesto nas donijeti odluku o našoj vjecnosti. Šalje nam svoju i našu Majku da se odlucimo za život a ne za smrt.

Bog ima rješenje i u najtežim mukama i trpljenjima. S Bogom ništa nije tragicno. To nam svjedoci Djevica Marija i ohrabruje nas da nikad ne napustimo molitvu kao sredstvo koje ce nas ocuvati na putu spasenja da se ne izgubimo.

Hvala ti Marijo za sigurnost koju ulijevaš našim nesigurnim srcima. Hvala ti jer nam donosiš Isusa i jer nas vodiš Isusu.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.3.2006BackHomeOverviewInfo
Last Modified 03/31/2006