Razmišljanje uz zadnju poruku, 25. ožujka 2004


ISKAŽITE SVOJU LJUBAV RASPETOME

"Draga djeco! I danas vas pozivam da se otvorite molitvi. Posebno sada u ovom milosnom vremenu otvorite vaša srca, djecice, i iskažite svoju ljubav Raspetome. Samo tako cete otkriti mir, i molitva ce poteci iz vašeg srca svijetom. Budite primjer, djecice, i poticaj na dobro. Ja sam vam blizu i sve vas ljubim. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. ožujka 2004.


Blažena Djevica Marija, i danas zapocinje svoju poruku kao i mnoge svoje poruke s pozivom: «Draga djeco, otvorite se molitvi.» Kroz sve protekle godine svojih ukazanja Marija nas je ucila i uci da stavimo molitvu na prvu mjesto i da molimo sve dok nam ne postane radost. Ne postoji drugi put do Boga osim puta molitve. Taj put nam može izgledati težak i neprivlacan kao što je teško i zahtjevno sve ono što je vrijedno i dragocjeno u našem životu. Covjek se po samoj svojoj naravi ne odlucuje tako olako za molitvu. Covjekova narav je ranjena i sklona lijenosti, uživanju i odabiranju onog što je lakše. Zato nam je potrebna odluka i napor kako za molitvu tako i za sve ono što je dobro i pozitivno.

Zato nam treba molitva i sva sredstva koja nam Majka daruje kako ne bi postali bolesni. Kad bi nam lijecnik rekao da uzmemo neki lijek koji je gorak ali koristan sigurno bi ga poslušali. Koliko više bi trebali poslušati nebesku majku Mariju koja najbolje zna što je potrebno našemu životu.

Ona nas s Crkvom poziva i upozorava da je ovo milosno vrijeme. To je vrijeme u kojem je Bog na poseban nacin naklonjen svom narodu. Zato nam i govori: «Otvorite vaša srca. Molite srcem. Iskažite svoju ljubav Raspetome.»

Srce je mjesto za molitvu i iz glave u naše srce treba sici molitva. Srce je mjesto u koje po molitvi želimo pozvati Isusa. Molitva srcem zahvaca cijelog covjeka i cijeli covjek moli. Srce je simbol života, ljubavi, svega onog plemenitog što je u nama. Mi iznutra nismo siromašni nego bogati jer Bog boravi u nama. Što više Boga poznajemo, više Mu možemo vjerovati i više ljubiti.

Zato nas Majka Marija neumorno doziva da i sami doživimo Božju ljubav kojoj je ona vjerovala i od koje živi. Ta želja je dovodi k nama da i mi ceznemo i iskusimo ono što ona posjeduje po Božjoj milosti.

Samo po ljubavi upoznajemo Isusa Raspetoga za nas i zbog nas. Upoznajemo njegovo srce kojim nas je ljubio. Isusovo srce je blago i ponizno. On nas ne prisiljava nego želi da mu slobodno dodemo. Jedino što Bog od nas traži jest pouzdanje, vjera. A Isus želi dati svoje srce samo onima koji Mu dolaze u pouzdanju. On nam prilazi prvi. To je rekao tako jasno: «Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas» (Iv 15, 16). Isus vjeruje da naše srce grešno i ranjeno ima sposobnost približiti se Njegovu srcu. Sve je ucinio da nam pokaže svoju ljubav i ljubav svoga Oca. I Gospina ukazanja, pozivi, jednostavne majcinske poruke su Njegova ljubav prema nama koja nas ne zaboravlja. Zato nas Majka Marija u ovoj poruci poziva da pogledamo srcem na Raspetoga. To je srce koje nije poznavalo mržnje, pohlepe ni zavisti nego samo ljubav kojom grli cijelo covjecanstvo, i kojom želi dodirnuti i tvoje i moje srce. Bog je postao ranjiv da može dodirnuti sve naše rane, da može primiti ljubav nas ranjivih ljudi. Bog želi da ga ljubimo mi koje je On došao spasiti. Njegovo srce je potpuno otvoreno da daruje i primi ljubav.

Bog i danas visi na križu sa svima ostavljenima, prezrenima, odbacenima ovoga svijeta. On se poistovjetio s najmanjim covjekom ovoga svijeta da ga uskrisi i uvede u svoju slavu.

Kao što je Marija s nama budimo i mi s njom, a po njoj s njezinim Sinom Isusom i jedni s drugima.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.3.2004BackHomeOverviewInfo
Last Modified 04/01/2004