Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. veljace 2007


OTVORITE SRCE BOŽJEM MILOSRÐU

"Draga djeco! Otvorite vaše srce Božjem milosrdu u ovom korizmenom vremenu. Nebeski Otac želi izbaviti od ropstva grijeha svakoga od vas. Zato, djecice, iskoristite ovo vrijeme i preko susreta s Bogom u ispovijedi ostavite grijeh i odlucite se za svetost. Ucinite to iz ljubavi prema Isusu koji vas je svojom krvlju sve otkupio da bi vi bili sretni i u miru. Ne zaboravite, djecice, vaša sloboda je vaša slabost, zato slijedite moje poruke s ozbiljnošcu. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. veljace 2007.


Bog ne prestaje tražiti i privlaciti covjeka k sebi da živi i u njemu nade puninu blaženstva. Svoju milosrdnu ljubav nam je ocitovao kada je poslao svoga Sina Isusa Krista da nas otkupi i spasi svojom mukom, smrcu i uskrsnucem. „Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorodenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vjecni“ (Iv 3, 16).

"Otvorite vaše srce Božjem milosrdu u ovom korizmenom vremenu" – govori nam Djevica Marija. Gdje ako ne u Božjem milosrdu, covjek može pronaci spas i nadu? Možemo se upitati: zašto je teško vjerovati u Božje milosrde? Vjerujuci u Božje milosrde vracamo se na same korijene grijeha. Covjeku je najteže priznati svoje grijehe. Kada se covjek ne osjeca grešnikom, ne osjeca ni potrebu utjecati se Božjem milosrdu. A s druge strane svijet i svaki covjek vapi za milosrdem, oproštenjem i ljubavlju.

U dubinama Božjeg srca je cežnja i želja izbaviti svoje stvorenje od ropstva grijeha. Unatoc tome što se gubi svijest grijeha on je stvarnost koja postoji i cije posljedice trpimo svakodnevno, kao pojedinci ili kao obitelji. Ono što covjek negira i ono od cega bježi to ga najviše progoni. Tek kad covjek ima hrabrosti susresti se s onim što ga boli, cega se stidi tek tada pocinje proces ozdravljenja i oslobodenja. To je ujedno i najteži korak za covjeka. Najteže je jednom ovisniku o bilo kojem poroku, drogi, kocki ili alkoholu priznati tu svoju ovisnost. Tek kad je priznaje on postaje pobjednik koji se bori za slobodu i postaje slobodan.

Majka Marija koja nas je pozivala na cešcu ispovijed i u ovoj svojoj poruci nas poziva da se utjecemo Božjem milosrdu u sakramentu svete ispovijedi u kojoj nam Bog ne samo prašta grijehe nego nam daje snagu da se borimo i ustrajemo na putu mira, slobode i obracenja.

"Vaša sloboda je vaša slabost" – govori nam Djevica Marija. Upravo je ovo vrijeme korizme koje nas upozorava da još nismo došli na cilj. Korizma nam želi reci da smo još u pustinji. U pustinji nismo unaprijed osigurani. Uvijek smo u mogucnosti pasti, izgubiti slobodu i prodati je za malo srece, užitka i radosti koje nam daje grijeh. Bog nam želi dati ne malo nego sve, samoga sebe. Sloboda koju nam Bog daruje je dar, teret i odgovornost. U toj slobodi u svakom trenutku smo odgovorni i ne možemo se osloboditi te odgovornosti.

Na ovom životnom putu nismo sami, ostavljeni i prepušteni sami sebi. Uzmimo s ozbiljnošcu ono što nam Majka nebeska govori kako bi susreli Isusa i hodali na putu svetosti, mira i slobode.


Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.2.2007BackHomeOverviewInfo
Last Modified 03/02/2007