Razmišljanje uz zadnju Poruka, 25. sijecnja 2009


POZVANI NA PUT SVETOSTI

"Draga djeco! I danas vas pozivam na molitvu. Neka vam molitva bude kao sjeme koje cete staviti u moje srce, koje cu ja predati za vas mome sinu Isusu za spas vaših duša. Želim djecice, da se svaki od vas zaljubi u vjecni život koji je vaša buducnost i da vam sve zemaljske stvari budu pomoc kako biste se približili Bogu Stvoritelju. Ja sam s vama ovoliko dugo jer ste na krivom putu. Samo uz moju pomoc djecice otvorit cete oci. Puno je onih koji živeci moje poruke shvacaju da su na putu svetosti prema vjecnosti. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." Poruka, 25. sijecnja 2009


U susretu s Bogom svaki covjek pronalazi pravi put i istovremeno postaje svjestan istine o sebi samome. Molitva je najlakši nacin da susretnemo Isusa koji je smisao našeg života. Osnovni uvjeti ispravne molitve su: iskrenost, poniznost i hrabrost koji nam pomažu da lakše dodemo do Gospodina. Gospa nas u poruci od 25. sijecnja ove godine kao i toliko puta do sada poziva na molitvu. Ujedno nam daje i odgovor zašto nas poziva i kaže: «jer ce molitva biti kao sjeme koje cete staviti u moje srce koje cu ja predati za vas mome sinu Isusu za spas vaših duša». Put spasenja je put molitve. U poruci od 28. ožujka 1985. Gospa kaže: «Draga djeco! Danas vas želim pozvati: molite, molite, molite! U molitvi cete spoznati najvišu radost i izlaz iz svake nezgode koja je bezizlazna. Hvala vam što ste se pokrenuli u molitvi! Svaki pojedinac mi je omilio srcu i zahvaljujem svima koji su u svojim obiteljima potaknuli molitvu». Kad Gospa govori o molitvi tu se prije svega misli na zajednicku molitvu u obitelji. Najljepša je ona molitva kada zajedno molimo s Gospom i idemo putem koji vodi ka našem spasenju i spasenju svijeta. Put molitve je put koji nas vodi k Isusu. Zato je važno je moliti srcem, a to znaci moliti cijelim bicem.

Mi rijetko razmišljamo o vjecnom životu, a covjek je stvoren za vjecni život u zajedništvu Božje ljubavi. Postoje razlicite prepreke koje stoje na našem putu prema vjecnosti. Prije svega to su ovozemaljske stvari koje su kao mrena na našim ocima koja nam ne dopušta da se zaljubimo u vjecni život koji je naša buducnost. Citajuci Knjigu postanka vidimo kako je Bog pozvao covjeka da mu bude suradnik na zemlji. Covjek je od Boga primio zapovijed da podloži sebi zemlju: «Plodite se i množite i napunite zemlju i sebi je podložite…» (Post 1,28). Mi smo pozvani da se služimo stvarima a ne da robujemo stvarima kao što su: televizori, mobiteli, novine, alkohol, cigarete, droga i tako dalje. Naša domovina nije ovdje na zemlji. Mi smo ovdje samo prolaznici. Pozvani smo ne samo da kraljujemo i vladamo zemljom, nego da se spremamo za vjecnost.

Gospa daje i odgovor onima koji se pitaju zašto se ukazuje toliko dugo. Ona kaže: «Ja sam s vama ovoliko dugo jer ste na krivom putu». Biti na krivom putu znaci biti daleko od Boga. Glavni pokazatelji da je netko na krivom putu su: nemir, grižnja savjesti i nezadovoljstvo. Na krivom putu su svi oni koji ne poštuju crkvene zapovjedi, cine teške i smrtne grijehe, stavljaju sebe uvijek na prvo mjesto, oni moraju biti uvijek u pravu. Gospa je s nama ovoliko dugo kako bi nam pomogla da nam se otvore oci za prave vrednote. Na kraju poruke ona ohrabruje one koju su se odazvali njenom pozivu. Gospa kaže: «Puno je onih koji živeci moje poruke shvacaju da su na putu svetosti prema vjecnosti». Ova poruka nas sve potice da se popravimo i ponovno donesemo odluku da cemo još više rasti u svetosti.


Fra Danko Perutina
Medugorje 26.01.2009


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 02/01/2009