209
26. travnja 2005

PRESS BULLETIN - Hrvatski
MEDITATION

"Draga djeco! I danas vas pozivam da obnovite molitvu u vašim obiteljima. Molitvom i citanjem svetoga Pisma neka ude u vaše obitelji Duh Sveti koji ce vas obnoviti. Tako cete vi postati vjeroucitelji u svojoj obitelji. Molitvom i vašom ljubavlju svijet ce poci na bolji put, i ljubav ce zavladati svijetom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu." 25. travnja 2005.


TOTUS TUUS, IVANE PAVLE!

Otišao je! Otputovao je ostavivši tragove u srcima! Što napisati? Kažu i javljaju da je umro. No, zar se zapravo nije rodio? Smrti za takve nema. Oni samo putuju. Tako je Papa Ivan Pavao II. otputovao na svoje posljednje hodocašce – u ruke Oca Nebeskoga. Otišao je kuci. Otišao je Majci u krilo. Da. Još jednom joj želi reci: «Totus tuus, Maria – Sav tvoj, Marijo».

Zašto smo ga voljeli? Zato što je bio Papa? Istina. Ali bijaše još papa, ali nisu bili voljeni na takav nacin. U Ivanu Pavlu II. voljeli smo Boga kojemu je otvorio svoja vrata. Voljeli smo u njemu Mariju koja mu bijaše odvjetnica. Voljeli smo u njemu obicnog covjeka koji nade skrovište u njegovom srcu. Voljeli smo u njemu Crkvu kojoj je služio a ne vladao. Voljeli smo u njemu bolest i nemoc koju nije skrivao. Voljeli smo ga jer je bio ljubav. Ljubio je do kraja, svakoga i svugdje. Ljubio je i ondje, kako sv. Franjo kaže, gdje ljubav nije ljubljena.

Ne smije se zanemariti cinjenica da smo s ovoga svijeta otpratili Papu koji je umirao s krunicom u ruci. Njegov «Amen» je poput Isusova usklika «Svršeno je!». Pristao je da se Božji naum u njemu do krajnjih granica ispuni. Svoj Fiat – budi volja tvoja, izgovarao je poput Marije, koja mu bijaše majka i uciteljica.

Iz naše medugorske perspektive, možemo kazati kako je otišao covjek koji je tiho slavio i pratio Gospina ukazanja. Njegova sklonost Medugorju bila je neupitna. Svjedoci tome su brojni kardinali, biskupi, svecenici, uglednici kojima je davao blagoslov prigodom hodocašca Kraljici Mira u Medugorje. Marijin covjek znao je prepoznati snagu sakramentalnog života Crkve koji je kao rijeka milosti kružio svijetom. Fizicki nije bio u Medugorju, ali mu srce bijaše u njemu. Papa je racunao s Gospom ali i Gospa je racunala s njim. Putovali su skupa i druge pozivali Kristu. Skupa su «osvajali» svijet mržnje i pretvarali ga u oazu mira i ljubavi. Nakon svega, ne zacuduju rijeci jedne djevojke: «Totus tuus, Ivane Pavle!». Iste te rijeci po kojima je živio, i mi možemo ponoviti: Totus tuus!

fra Mario Knezovic


V I J E S T I

BROJ PRICESTI I KONCELEBRANATA

Tijekom ožujka u župi Medugorje podijeljena je 81 000 svetih pricesti, a na sv. misama koncelebriralo je 1396 svecenika iz domovine i inozemstva.

U ožujku su u Medugorju boravile hodocasnicke skupine iz: SAD-a, Italije, Španjolske, Njemacke, Koreje, Meksika, Egipta, Engleske, Rumunjske, Malte, Šri Lanke, Belgije, Francuske, Irske, Argentine, Japana, Kanade, Slovenije, Švicarske, Austrije, Ceške, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.


PREMINUO JE SVETI OTAC IVAN PAVAO II.

Sveti Otac papa Ivan Pavao II. umro je 2. travnja u 21.37 sati. Župljani župe Medugorje i hodocasnici bili su u klanjanju pred Presvetim. Dok Sveti Otac, prema rijecima svojih najbližih suradnika, «vec gleda Boga», u Medugorju se za njega molilo. Redoviti subotnji sat klanjanja produžio se do ponoci, na Papine nakane i za Crkvu. U trenutku Papine smrti, svecenik je razmatrao o Isusu u Getsemanskom vrtu koji poziva ucenike da s njim bdiju i mole. Pjevalo se: «Ostani tu i uza me bdij», a odmah za tim: «Trebam te, Isuse, tebi se utjecem. Ti si izvor života, ti si moja utjeha, molim Te, Isuse, usliši me.»

Ivan Pavao II. bio je marijanski Papa. Njegovo papinsko geslo bilo je «Totus tuus ego sum et omnia mea tua sunt». Marija je za njega bila Majka Crkve i put koji vodi prema Kristu. U tom je smislu obnovio marijansku pobožnost, posebno molitvu krunice, uvodeci u Ružarij Otajstva svjetla. Uvijek je govorio da se marijanska pobožnost mora živjeti kristocentricno i o tome je pisao, posebno u enciklici «Redemptoris Mater» (1987.) i u Apostolskom pismu «Rosarium Virginis Mariae» (2002.), ali i u Apostolskom pismu «Novo Millennio Ineunte» (2001.) u kojem je Mariji povjerio život ljudi i svijeta novog tisucljeca.

Sveti Otac nije službeno priznao medugorska ukazanja ali je u njih vjerovao, i što je mnogima rekao. Tijekom svojeg pontifikata provodio je ono na što je Gospa pozivala.


PAPA IVAN PAVAO II. O MEDUGORJU

Ove izjave nisu ovjerene Papinim pecatom i potpisom, ali su ih prenijeli svjedoci kojima se može vjerovati.

1. Papa je vidjelici Mirjani Soldo u jednom privatnom razgovoru rekao: "Da nisam papa, vec bih bio u Medugorju i ispovijedao bih". (1987.)

2. Mons. Maurillo Krieger, prijašnji biskup Florianopolisa (Brazil) bio je u Medugorju cetiri puta. On piše: "1988. nakon privatne mise s Papom, on je, a da ga nitko nije ništa pitao, rekao: "Molite za mene u Medugorju". Rekao sam Papi drugom zgodom: "Idem u Medugorje cetvrti put". Papa se malo sabrao i rekao: "Medugorje, Medugorje. To je duhovno središte svijeta." Isti dan sam razgovarao s drugim brazilijanskim biskupima s Papom za vrijeme rucka i rekao sam mu: "Svetosti, mogu li reci vidiocima iz Medugorja da im vi šaljete svoj blagoslov"? On je odgovorio: "Da, da, i zagrlio me."

3. Skupini lijecnika, koji posebno brane dostojanstvo nerodenoga života, 1. kolovoza 1989. Papa je rekao: "Da, danas je svijet izgubio smisao nadnaravnoga. U Medugorju su mnogi tražili i našli ovaj smisao u molitvi, postu i ispovjedi."

4. Korejski katolicki tjednik ("Katolicke novine") objavio je 11. studenog 1990. sljedeci clanak što ga je napisao predsjednik korejske biskupske komisije mons. Angelo Kim: "Pri kraju posljednje Biskupske sinode u Rimu, korejski biskupi bili su pozvani na objed kod Pape. Mons. Kim tom se prigodom obratio Papi rijecima: "Zahvaljujuci vama, Poljska je oslobodena od komunizma." A Papa je na to uzvratio: "Nisam to ja ucinio. To je djelo Djevice Marije, kako je ona to obznanila u Fatimi i Medugorju…. Ima biskupa koji su protiv... ali treba gledati i mnoštvo puka koje to jamci, pa brojna obracenja... sve je to na smjeru Evandelja; sve te cimbenike treba ozbiljno prouciti."

5. 20. srpnja 1992. Papa je rekao fra Jozi Zovki: "Brinite se za Medugorje, cuvajte Medugorje, ne umarajte se, ustrajte. Hrabro, ja sam s vama. Branite, slijedite Medugorje."

6. U studenom 1994. nadbiskup Paraguaya, mons. Felipe Santiago Benetez pitao je Svetog Oca Papu je li ispravno dati odobrenje da se vjernici okupe u duhu Medugorja, pogotovo sa svecenikom iz Medugorja. Sveti Otac je odgovorio: "Odobri sve što se odnosi na Medugorje".

7. U neslužbenom dijelu susreta Pape Ivana Pavla II. i hrvatskog državnog i crkvenog izaslanstva održanog u Rimu 7. travnja 1995., Sveti Otac je izmedu ostaloga rekao i to da postoji mogucnost njegova ponovnog posjeta Hrvatskoj. Pritom je spomenuo mogucnost dolaska u Split, te u marijanska svetišta Mariju Bistricu i Medugorje. (Slobodna Dalmacija, 8. travnja 1995., str. 3.)

8. travnja navecer, u župnoj crkvi sv. Jakova održana je sv. misa zadušnica za Svetog Oca Ivana Pavla II. U prepunoj crkvi sv. misu predslavio je župnik fra Branko Radoš u koncelebraciji s medugorskim fratrima i cetrdeset i jednim svecenikom iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i inozemstva. Na dan pokopa Svetoga Oca u Medugorju se na njegove nakane molio Put križa na Križevcu.

9. 15. ožujka 1997. dr. Franjo Tudman, predsjednik Republike Hrvatske, rekao je sljedece: "Ponavljam da mi je prilikom mog zadnjeg razgovora s njim Papa Ivan Pavao II. rekao da bi prilikom posjeta Bosni i Hercegovini želio posjetiti i Medugorje".


GOSPA O PAPI IVANU PAVLU II.

1. Prema svjedocanstvu vidjelaca, 13. svibnja 1982., vezano uz atentat na Papu, Gospa je rekla: "Njegovi su ga neprijatelji pokušali ubiti, ali ja sam ga zaštitila".

2. Gospa 26. rujna 1982. preko vidjelaca šalje Papi poruku: "Neka se smatra ocem svih ljudi, a ne samo kršcana; neka navješcuje neumorno i hrabro poruku Mira i Ljubavi medu ljudima."

3. Preko Jelene Vasilj, koja je imala nutarnja videnja, 16. rujna 1982. Gospa je progovorila o Papi: "Bog mu je dao dopuštenje pobijediti Sotonu".

Traži od sviju, a posebno od Pape "širiti poruku koju sam primila od svoga Sina. Želim Papi povjeriti rijec s kojom sam došla ovdje u Medugorje: Mir; on je treba raširiti na sve strane svijeta... treba ujediniti kršcane svojom rijecju i svojim propovijedanjem. Neka poglavito medu mladima raširi poruke koje je primio od Oca u molitvi. Bog ga tada nadahnjuje."

Osvrcuci se na poteškoce župe glede biskupa i komisija za ispitivanje dogadaja u župi Medugorje, Gospa je rekla: "Treba slijediti crkveni autoritet... medutim, prije nego što ona dade svoj pravorijek potrebno je duhovno napredovati. Ona svoj pravorijek nece izreci u žurbi. Dogada se slicno kao s rodenjem kojeg slijedi krštenje i potvrda. Crkva ce potvrditi ono što je rodeno od Boga. Trebamo ici i napredovati u duhovnom životu, tjerani ovim porukama".

4. Prilikom prvog boravka Pape Ivana Pavla II. u Hrvatskoj, Gospa je rekla:

"Draga djeco! Danas sam s vama sjedinjena na poseban nacin, moleci za dar nazocnosti mog ljubljenog sina u vašoj domovini. Molite, djecice, za zdravlje moga najdražeg sina, koji trpi, a kojeg sam ja izabrala za ova vremena. Ja molim i zagovaram pred svojim Sinom Isusom, da se ostvari san, koji su imali vaši oci. Molite, djecice, na poseban nacin, jer sotona je jak i želi uništiti nadu u vašem srcu. Ja vas blagoslivljam. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu!" (25. kolovoza 1994.)


MEDUGORJE MOLI ZA PAPU

Zbog teškog zdravstvenog stanja Svetog Oca, u Medugorju se dan prije njegove smrti na svim sv. misama posebno molilo na Papine nakane.

Upucen je poziv svim prijateljima da se sjedine u molitvi za Ivana Pavla II. kojem je Gospa 26. rujna 1982. porucila: "Neka se smatra ocem svih ljudi, a ne samo kršcana; neka navješcuje neumorno i hrabro poruku Mira i Ljubavi medu ljudima", kao i 16. rujna 1982: "širiti poruku koju sam primila od svoga Sina. Želim Papi povjeriti rijec s kojom sam došla ovdje u Medugorje: Mir; on je treba raširiti na sve strane svijeta... treba ujediniti kršcane svojom rijecju i svojim propovijedanjem. Neka poglavito medu mladima raširi poruke koje je primio od Oca u molitvi. Bog ga tada nadahnjuje."

Sveta misa zadušnica i Put križa za Papu Na dan pokopa


PRIGODNI RADIO PROGRAM ZA PAPU

Od trenutka saznanja kako Papa Ivan Pavao II. teško trpi i boluje, Radiopostaja «Mir» Medugorje emitira poseban cjelodnevni program u cast Svetoga Oca. Tako je naša radiopostaja, a što su prenijele agencije i drugi mediji, prva opovrgnula vijest o smrti Svetoga Oca koja je bila lažno predstavljena javnosti dan prije smrti. U programu su emitirani Papini govori i poruke Crkvi i svijetu, a posebno vjernicima Crkve u Hrvata. Program Radiopostaje «Mir» Medugorje u danima žalosti za Svetim Ocem povremeno je preuzimalo desetak radijskih postaja u Bosni i Hercegovini.


365. ORGANIZIRANO HODOCAŠCE U MEÐUGORJE FRANZA GOLLOWITSCHA

Franz Gollowitsch (Fragollo Reisen, Austrija) organizirao je prvo hodocašce u Medugorje 8. srpnja 1985. Tijekom 20 godina, u Medugorje je osobno dopratio 365 hodocašca, što znaci da je u autobusu proveo dvije godine, a u Medugorju više od tri godine svog života... Nije odustajao ni za vrijeme rata, kada je uz hodocasnike neumorno dovozio i humanitarnu pomoc te pomagao ratnu sirocad.


S 83 GODINE JOŠ ORGANIZIRA HODOCAŠCA

Osamdesetitrogodišnja Blaženka Brdar iz Rijeke obilježava 150-to hodocašce koje je organizirala u Medugorje. Prvi put je došla 7. svibnja 1983., pa se dobro sjeca tog teškog razdoblja kad je policija zabranjivala odlazak na Brdo ukazanja i na Križevac, i kad su je fratri iz Rijeke odvracali od odlazaka u Medugorje. Prvih godina organizirala je po dva autobusa godišnje, a s vremenom ih je bilo i po 12 godišnje. Sve se to dogadalo bez ikakve promidžbe, jednostavno telefonom i osobnim kontaktima.


DVADESET GODINA VJERNOSTI MEÐUGORJU

Luc Gevaert iz flamanskog dijela Belgije na prvo hodocašce u Medugorje došao je 29. ožujka1985. s cijelom obitelji, da bi ovdje proslavio obljetnicu braka. Od tada su mnogi laici i svecenici, posebno mladi, od njega tražili da ih povede na hodocašce, pa je postao organizator. Dolazio je i za vrijeme rata jer je osjecao Gospinu zaštitu. U meduvremenu, dvoje od njegovo petoro djece su u braku, a jedan od njegovih sinova postao je svecenik. Luc je svjedok mnogih milosti, pa cak i izvanrednih iscjeljenja.


6. MEÐUNARODNI SEMINAR ZA BRACNE PAROVE

Šesti medunarodni seminar za bracne parove održat ce se u Medugorju od 26. do 29. listopada 2005. godine. Tema seminara je: «Dijalog u obitelji – kako odgajati djecu?»

Program:

Srijeda, 26. listopada 2005.
13.00 Registracija  sudionika
16.00 Uvod u seminar
17.00 Vecernji molitveni program u crkvi (krunica, sv. misa)
21.00 Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu

Cetvrtak, 27. listopada 2005.
09.00 Jutarnja molitva
09.30 Predavanje, razgovor, dr. Petar Krešimir Hodžic
12.00 Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu u tišini
15.00 Predavanje, razgovor
17.00 Vecernji molitveni program  u crkvi (krunica, sv. misa, klanjanje)

Petak, 28. listopada 2005.
06.30 Molitva na Križevcu
09.30 Predavanje, razgovor,  Hrvatska zajednica bracnih susreta (HZBS)
12.00 Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu u tišini
14.00 Predavanje, razgovor, Hrvatska zajednica bracnih susreta (HZBS)
16.00 Priprava za ispovijed
17.00 Vecernji molitveni program u crkvi (krunica, sv. misa, cašcenje Kristova križa)

Subota, 29. listopada 2005.
07.00 Molitva na Brdu ukazanja
09.00 Jutarnja molitva
09.30 Predavanje, razgovor, Hrvatska zajednica bracnih susreta (HZBS)
12.00 Završna sv. misa

Preporuca se sa sobom ponijeti
1. slušalice i mali radio sa FM frekvencijom.
2. Bibliju

Seminar ce se održati u dvorani iza crkve. Prilog za troškove seminara 40 € za jedan bracni par. Prijave možete izvršiti putem e-maila: seminar.marija@medjugorje.hr, ili putem faxa na broj: 00387 36 651 999 (za Mariju Dugandzic). Broj sudionika je ogranicen zbog prostora, pa vas molimo da svoje prijave izvršite što prije, a najkasnije do konca rujna. Isto tako molimo sve bracne parove sudionike seminara da sami osiguraju smještaj u Medugorju.


Predavaci:

Petar-Krešimir Hodžic, dr. med., CIMI, roden je 1974. u Trogiru. Studij medicine završava 2001. u Zagrebu. Tijekom studija izabran za prvog predsjednika podružnice Studentskog Zbora Medicinskog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu, angažiran je u medunarodnoj suradnji i razmjeni, te pokrece 2 medunarodna projekta u sklopu Svjetske federacije udruga studenata medicine. Zajedno sa suprugom Rafaelom, diplomiranom inženjerkom biologije i glazbenicom, strucno se usavršava u SAD-u na podrucju prenatalne i perinatalne psihologije, edukacije i zdravlja te 2001. stjece naziv certificiranog instruktora masaže dojencadi. U veljaci 2002. imenovan je medunarodnim savjetnikom Udruženja za prenatalnu i perinatalnu edukaciju i zdravlje u SAD-u. Krajem 2002. osniva i postaje prvi predsjednik Hrvatskog društva za prenatalnu i perinatalnu edukaciju i zdravlje. Tijekom 2003. zapocinju u Zagrebu provoditi programe medunarodno prepoznatog projekta PROKREOS putem tecajeva prenatalne komunikacije, a od rujna 2004. ukljucen je u prvi doktorski studij na daljinu iz prenatalne i perinatalne psihologije u Santa Barbari, CA, SAD, jedinoj visokoškolskoj ustanovi u svijetu koja nudi magistarski i doktorski studij na tom podrucju. Od prosinca 2004. djelatnik je Ureda Hrvatske biskupske konferencije za obitelj u Zagrebu gdje živi sa suprugom i kcerkom. Predaje i sudjeluje u radu strucnih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu. Sva svoja nastojanja, sa strucnim timom kojeg okuplja, usmjeruje na dobrobit obitelji i djece.

Osnovni cilj djelovanja Hrvatske zajednice bracnih susreta (HZBS) je obnova sakramenta ženidbe i svetoga reda. HZBS svojim programom potice otvorenu komunikaciju, kako u zarucnickom životu, tako i u braku, te izmedu roditelja i djece. U tu svrhu održavaju se redovite mjesecne radionice bracne komunikacije i brojniji skupovi bracnih susreta. Inicijacija u ovaj pokret, u svijetu poznat kao Marriage Encounter, je svojevrsni tecaj komunikacije bracnog para, popularno nazvan Bracni vikend. Vode ga za to osposobljena tri iskusna bracna para i jedan svecenik. Iskustva održanih radionica, kako za mlade zarucnike, tako i za bracne parove, bez obzira na godine, pokazali su djelotvornost i potrebu održavanja ovakvih nacina obnavljanja i ucvršcivanja obitelji. Mnogi bracni parovi su poboljšali svoje odnose, a veliki broj je nakon vikenda odustao od rastave.

Prof. dr. sc. Elza Jurun rodena je 1958. u Splitu, gdje je diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Poslijediplomski studij završava 1986. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a doktorski rad je obranila 1993. godine. Izvanredni je profesor kvantitativnih metoda u ekonomiji na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Autor je više desetaka znanstvenih radova i podpredsjednica Hrvatske paneuropske unije Split. Kao clan Vijeca za demografski razvitak pri Ministarstvu razvitka i obnove jedan je od autora Nacionalnog programa demografskog razvitka RH. Za osobite zasluge za demografski razvitak i promicanje moralnih društvenih vrednota Predsjednik RH ju je odlikovao Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske 1996. godine. Aktivna je u udruzi roditelja s cetvero i više djece "Klub 4+" gdje je bila i predsjednica. Clan je Nadbiskupskog vijeca za obitelj i radne grupe Biskupske konferencije Hrvatske. Udata je i majka šestero djece.

Nikica Jurun je roden 1953. u Splitu. Radi kao službenik za tehnicke poslove na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Svojim najvecim bogatstvom smatra obitelj u kojoj živi sa suprugom Elzom i šestero djece. Zajedno sa suprugom Elzom od 1998. je aktivan u HZBS kao voditelj bracnih vikenda. Kao bracni par bili su i predavaci na Obiteljskoj ljetnoj školi u Zagrebu i mnogo puta sudjelovali svojim svjedocenjem na predbracnim tecajevima, tribinama i duhovnim obnovama diljem Hrvatske.

Anda Veža rodena je 1955. u Imotskom. Diplomira na Ekonomskom fakultetu u Splitu 1980. godine. Radi u oblasti ekonomije, a svojim najvecim bogatstvom smatra obitelj u kojoj živi s mužem i cetvero djece. Djelovala je u klubu obitelji s cetvero i više djece, tzv. Klub 4+, u HZBS ukljucena je sa suprugom Ivicom od 1978. god. Vodili su tridesetak bracnih susreta u Splitu i Dalmaciji. Zajedno s paterom Josipom Sremicem bili su nacionalni tim HZBS tijekom tri godine.

Prof. dr.sc. Ivica Veža roden je 1951. u Splitu. Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Splitu diplomira 1975. godine, magistrira 1980., a doktorira 1985. godine. Znanstvenu specijalizaciju završava na Fraunhofer institutima u Berlinu i Stuttgartu. Od 2000. god. prodekan je za nastavu na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Napisao je cetiri knjige i preko 100 znanstvenih radova u domacim i inozemnim casopisima i zbornicima radova sa simpozija. Clan je više strukovnih domacih i inozemnih udruženja. Ujedno je clan Hrvatske biskupske konferencije, Vijeca za obitelj. Oženjen je i otac cetvero djece.


SEMINARI U «DOMUS PACIS«

Tijekom proteklog razdoblja u kuci molitve „Domus pacis’ održano je šest seminara posta, molitve i šutnje za 150 hodocasnika iz Hrvatske, BiH, Ukrajine, Francuske, Madarske, Austrije i Italije. Održana su tri seminara duhovne obnove za 100 clanova franjevacke mladeži iz Hercegovine, te seminar duhovne obnove za 40 djevojaka koji su vodile sestre franjevke.Published by: INFORMATIVNI CENTAR MIR - Svetiste Kraljice Mira (Information Center MIR - Shrine of the Queen of Peace), 88266 Medjugorje.
Director: fra Miljenko Stojic.
Information Office: 00387-36-651-988
Parish Office: 00387-36-650-206; 650-310; 651-333
Fax: 00387-36-651-444
Radio: 00387-36-651-100; fax 651-300
E-mail: medjugorje-mir@medjugorje.hr; Internet: http://www.medjugorje.hr
Automatic Message: 060-325-325. By calling this number you can hear the latest message of Our Lady in Croatia, Bosnia-Hercegovina, Slovenia, Austria, Switzerland and Germany, as well as also the meditation and the news from Medjugorje which is updated every Wednesday.


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 05/01/2005