137
23. veljace 2000.

PRESS BULLETIN - Hrvatski

MEDITATION

"Draga djeco! Pozivam vas, djecice, na neprestanu molitvu. Ako molite, Bogu ste blizi i on ce vas voditi putem mira i spasenja. Stoga vas danas pozivam, da dajete mir drugima. Samo je u Bogu pravi mir. Otvorite svoja srca i postanite darovatelji mira i drugi ce u vama i preko vas otkriti mir i tako cete svjedociti Bozji mir i ljubav koju vam on daje. Hvala vam sto ste se odazvali mom pozivu." 25. sijecnja 2000


JUBILEJ 2000. - GODINA SOLIDARNOSTI

Medu vazne elemente slavljenja Jubileja 2000. Crkva pribraja i obvezu solidarnosti. Obracenje, pokora, hodocascenje, pomirenje nisu cini koji se odvijaju samo unutar ljudske osobe. Plod takvog zivota biva prepoznatljiv i u zivotu i odnosu prema drugima. Prije vise godina cula se ideja o otpisivanju golemih dugova siromasnih zemalja. Gospodarska ovisnost siromasnih zemalja o visokorazvijenim i bogatim zemljama postaje sve vise socijalni, drustveni i egzistencijalni problem. Ipak, solidarnost u gospodarskom smislu samo je dio zadaca koje krscanin nosi u danasnjem svijetu. Covjek naseg vremena prozivljava mnoga stanja s kojima, prepusten sam sebi, tesko izlazi na kraj. Sve zivotne dobi imaju i svoja posve specificna stanja. Krscanski osjecaj solidarnosti pojedinaca moze se upravo tu dokazati, razviti i ostvariti. U solidarnosti svakog krscanina prema najblize potrebnom dozrijeva i najbogatiji urod Svete godine.

Fra Ivan Landeka


V I J E S T I

POSJET BISKUPA S KARIBA

Msgr. Robert Rivas, biskup Kingstown-a s karipskog otocja dosao je u Medugorje polovicom veljace gdje ce ostati dva tjedna. Na vecernjoj sv. misi 13. veljace msgr. Rivas je propovijedao okupljenim vjernicima. Tom prigodom dao je svoje svjedocanstvo o iskustvu vjere i obracenja koje je dozivio u susretu s jednom bolesnicom od gube.

O dojmovima msgr. Rivasa pisat cemo u slijedecem broju Bulletin-a.


SUSRET VODITELJA U NEUMU

U proslim brojevima Bulletin-a najavili smo 7. susret voditelja centara mira i medugorskih molitvenih skupina. Zupni ured Medugorje, naime, vec sedmu godinu organizira medunarodni susret za voditelje molitvenih, karitativnih i hodocasnickih skupina vezanih za Medugorje, koji ce se i ovaj put odrzati u hotelu "Sunce" u Neumu od 19. do 24. ozujka 2000. godine (hotel "Sunce" je obnovljen!). Tema seminara je: "Medugorje - prorocki zamah za 21. stoljece". Program 7. medunarodnog susreta voditelja centara mira i medugorskih molitvenih skupina mozete naci na nasim web stranicama, a mozete ga dobiti i u Uredu informacija Svetista tijekom vasega hodocasca.

Ovaj susret je jedinstvena prigoda da se svi voditelji hodocasnickih i voditelji molitvenih skupina razasutih diljem svijeta susretnu zajedno s nama koji vam nastojimo u tome pomoci svojim radom ovdje u Medugorju. Prigoda je to za razmjenu dosadasnjih iskustava kao i dogovor o mogucim promjenama u radu s hodocasnicima. Stoga drzimo da je ovakav susret jedanput godisnje od iznimne vaznosti ponajprije za dobrobit svih hodocasnika koji u Medugorju nalaze svoja duhovna dobra.

Broj prijavljenih do sada je nesto manji nego prijasnjih godina. Ovim putem vas jos jednom pozivamo na sudjelovanje u ovom seminaru koji se pokazao iznimno korisnim za sve sudionike. Molimo vas da svoju prijavu izvrsite najkasnije do 10. ozujka 2000. Prijave mozete izvrsiti na broj faxa + 387 88 651 444 ili putem e-maila: medjugorje-mir@medjugorje.hr ( s naznakom: "Za Susret voditelja u Neumu") ili pak u Uredu informacija svetista.

Osigurali smo simultano prevodenje za sve jezicne skupine. Cijena smjestaja, prijevoza i seminara je 315 DEM po osobi u dvokrevetnoj sobi. Dodatak za jednokrevetnu sobu je 40 DEM. Placanje ce se vrsiti po dolasku u hotel organizatoru seminara. Postoji mogucnost organiziranog prijevoza od zracne luke Split do hotela "Sunce" u Neumu. Svi oni koji trebaju prijevoz 19. ozujka neka najave tocno vrijeme svog dolaska i broj leta Udruzi "Medugorje - Mir" u Splitu najkasnije do 10. ozujka na broj faxa + 385 21 34 22 58. Zadnjeg dana bit ce organiziran prijevoz od Neuma do Medugorja. Sa sobom treba ponijeti radio sa slusalicama radi simultanog prevodenja. Radio sa slusalicama moci ce se nabaviti i tijekom seminara.


SKUPSTINA DRUSTVA VODICA

U kuci molitve "Domus pacis" 4. veljace odrzan je godisnji susret Drustva vodica za hodocasnike u zupi Medugorje. Susret je zapoceo nagovorom fra Ivana Landeke, medugorskog zupnika koji je vodicima posvijestio vaznost Jubilarne godine, duhovnog rasta i angazmana u ovoj svetoj godini u radu s hodocasnicima. Nakon medusobnih, pojedinacnih susreta i razgovora, susret je zavrsen sv. misom koju je predvodio fra Ivan Landeka. Ovakvi cijelodnevni susreti prigoda su da vodici u molitvi i razmisljanju prodube svijest o vaznosti svoga rada i apostolata u medugorskom svetistu.

Osim cjelodnevnih susreta jadanput godisnje vodici se sastaju i svakog 26. u mjesecu na mjesecne susrete kada imaju prigodu zajedno moliti, razmisljati o Gospinoj poruci i pronaci rjesenja za sto ucinkovitiji svakodnevni rad s hodocasnicima u svetistu Kraljice mira u Medugorju.


SEMINARU U "DOMUS PACIS"

U protekla dva tjedna u kuci molitve "Domus pacis" odrzan je seminar za mlade Framase iz Hercegovine koi je vodio fra Miro Sego, te seminar humanitarne organizacvije "Help" koji je vodio fra Branimir Musa. Udruga "Help", naime, radi na prevenciji protiv ovisnosti kod mladih. U njihovom programu su i redovite duhovne obnove u Medugorju.


NAJAVE SKUPINA

S dolaskom toplijih dana u Medugorju se povecava i broj hodocasnika, Molimo sve vas koji organizirate hodocasca u Medugorje da najavite svoj dolazak Uredu informacija na broj faxa + 387 88 651 444 ili putem e-maila medjugorje-mir@medjugorje.hr. To nam je iznimno vazno zbog ucinkovitije organizacije programa hodocasca.


Published by: INFORMATIVNI CENTAR MIR - Svetiste Kraljice mira (Information Center MIR - Shrine of the Queen of Peace), 88266 Medjugorje, BiH, fax number: +387-88-651-444.
Director: fra Miljenko Stojic.
You can receive the latest issue of the Press Bulletin at any time on your own fax machine in the tone mode by dialing the
Robofax in our Information Center at +387 88 65 15 55.
E-mail: medjugorje-mir@medjugorje.hr; Internet: http://www.medjugorje.hr
Published every other Wednesday.


BackHomeOverviewInfo
Last Modified 02/23/2000